Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği ikinci “Hak ihlali” kararı 3 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. AYM, gerekçeli kararda, “Anayasal düzenin korunması yalnızca Anayasa Mahkemesi'ne ait bir görev değildir. Başta TBMM olmak üzere kamu gücünü kullanan tüm organların yükümlülüğü vardır” vurgusu yapmıştı. Bu tespitle yetinmeyen Yüksek Mahkeme eşine sık rastlanmayan bir şekilde kararın, bir örneğinin bilgi için ve ilgileri nedeniyle TBMM, Adalet Bakanlığı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu'na gönderilmesine de karar vermişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne mütalaasını bugün sundu.

MAHKEME TALEBİ KABUL ETTİ
Başsavcılıkça mahkemeye sunulan mütalaada mahkumiyet hükmüne ilişkin infaz işlemlerinin durdurulması, sanığın hükümlü statüsü sona erdirilerek hakkında yapılacak yargılamada durma kararı verilmesi istendi. Mütalaada ayrıca Berberoğlu hakkında TBMM'den dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke düzenlenmesinin istenilmesi talep edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği kararda Enis Berberoğlu’nun yeniden yargılanma talebini kabul etti. Mahkeme infazın durdurulması ve fezleke düzenlenmesi için bakanlığa yazı yazılmasına karar verdi.