TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın milletvekillerini uyararak, "Bu kürsü Kurtuluş Savaşı'nda dahi işgal edilmedi, bombalar altında da çalıştık. Herkes grubuna çekilsin." dedi.

MAHİR ÜNAL KORUMA ALTINA ALINDI
Aydın, milletvekillerinin sözlü tartışmaları arasında, madde üzerinde şahsı adına konuşması için AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'a söz verdi. Ünal, ses sisteminin bozulması nedeniyle görevliler tarafından getirilen yaka mikrofonuyla kürsüde konuşmasını yaptı. Ünal konuşmasını yaparken AK Parti milletvekilleri etrafında bekledi.

"BU KÜRSÜ İŞGAL KABUL EDİLEMEZ"
Meclis kürsüsünün kutsal ve dokunulmazlığı olduğunu dile getiren Ünal, "Bu Meclis demokrasinin merkezidir. Milli iradenin tecelligahı olan bu Meclis kutsal bir Meclistir. Her birimiz millete karşı sorumluyuz. Bu sorumluluk Anayasa ve İçtüzükle belirlenmiştir. Anayasa ve İçtüzük dışında hareket etmemiz beklenemez. Kürsü işgali kabul edilemez." diye konuştu.

CHP'LİLER DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ
Ünal'ın konuşmasının ardından madde üzerinde soru cevap işlemi yapılmadı. Madde üzerinde verilen önergelerin oylaması da milletvekillerinin ayak üstü tartışmaları devam ederken yapıldı ve önergeler kabul edilmedi. Bazı CHP milletvekilleri ise bu duruma tepki gösterdi.

Madde üzerindeki görüşmelerin tamamlandığını bildiren Aydın, birleşime bir kez daha ara verdi. Ayaktaki milletvekillerinin büyük bölümü, arada yerlerine oturdu ve gerginlik yatıştı.