Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Spor Bakan Yardımcısı eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanması gündemdeki sıcaklığını korurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yerlikaya'ya çok sert sözlerle sarf etti. Kılıçdaroğlu, ''Hamza Yerlikaya’nın bir numaralı sahtekar olduğunu Türkiye Cumhuriyeti’ndeki herkesin bilmesini istiyorum.'' dedi.

4 MAAŞ ALIYOR
'Liyakat' tartışmalarının yaşandığı atamanın ardından Hamza Yerlikaya’nın 4 maaş alacağı ortaya çıkmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, iktidara sert eleştirilerle yüklendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ilgili kısımdaki satır başları şu şekilde:

"Yine rüşvet alan birisi mahkemedeydi, o da büyükelçi oldu. Devlette ahlakı egemen kılmamız gerekiyor. 4-5 yerden aylık alanları ve bunu marifetmiş gibi paylaşanları gördük. Eski Ak Parti Milletvekili orada lise mezunu, TBMM’nin resmî sitesinde üniversite mezunu görünüyor. Bu sahtekâr bir dönem Cumhurbaşkanı Baş Danışmanlığı yaptı.

Bu makam için bir sahtekara görev verili mi? Ve siz bunu getiriyorsunuz, başdanışman olarak atıyorsunuz. Pes ya. Şu devletteki çürümeye bak. Herkese meydan okuyorum diyor. Sahte diploma almadığını iddia ediyor. Şöyle savunma yapıyor: Ortaokul mezunu olduğunu, lise mezunu olmadan yüksek tahsil yapamadığını söylüyor. Hamza Yerlikaya’nın bir numaralı sahtekar olduğunu Türkiye Cumhuriyeti’ndeki herkesin bilmesini istiyorum.

Tam bir yavuz hırsız. Bakın bu kadar ağır eleştirilerime karşı isterim ki beni mahkemeye versin. Hamza Yerlikaya, sahte diplomalarla bir bankanın yönetim kurulu üyeliğine atandı. Bankayı soyarsa, kimse şaşırmasın. Hamza Yerlikaya’yı mutlaka Hazine ve Maliye Bakanı da Merkez Bankası Başkanı yapmalıyız.

Bekliyorum, acaba Saray’dan haber gelecek mi? Bunlar birbirlerini biliyorlar demek ki, sen malı götürmeye devam et, benim arkamdalar diyorlar. Türkiye’de bütün ilişkilerin insani olarak sağlanması sözünü veriyoruz. Milletvekilleri onurlu olacak, saygın olacak, düzgün insan olacak. Milletvekili olan insana ve saygı duyacak. Milletvekili olan kul hakkı yemiyorsa, üzerine yürünecek. Biz ahlakı egemen kılacağız.

Biz haklı ile haksızı tartışırken, haksızı bu çatının altında tutmayacağız. Benzer olayı FETÖ’cüler yapmıştı. Yıldırım hızı ile Anayasa Mahkemesi’ne atadılar. Şu an nerede, cezaevinde. Bizim yüreğimizde insan sevgisi var. Biz kul hakkını savunmak için bütün çabayı gösteririz. Bu coğrafyada yaşayan bütün çocukların akşam huzur içerisinde yatmalarını isteriz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün çocuklarımızın güzel okullarda okumasını isteriz. Cumhuriyetimizi gerçek anlamda bir demokrasi ile taçlandıracağız."