CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, politik olarak CHP'ye yakın olmayan kesimlerin kanaat önderleri ile görüşüyor. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bugün Ankara’nın sağ partilerin oy deposu olarak kabul edilen Keçiören ve Pursaklar ilçelerinde hizmet veren mahalle muhtarları ve çeşitli dernek temsilcileri ile bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu, basına kapalı olarak gerçekleştirilecek buluşmada, kanaat önderlerine CHP’den beklentilerini ve Cumhurbaşkanı adayı önerilerini soracak.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre ülkenin birçok noktasında, CHP ile mesafeli olduğu bilinen kurum temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleri ile bir araya gelen CHP Lideri, bu temaslarını Ankara’da sürdürecek. Kılıçdaroğlu, bölge milletvekilleri, CHP il ve ilçe yöneticileri ve basına kapalı olarak gerçekleştirilecek buluşmada, CHP’den beklentileri öğrenecek. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ekonomik gidişata yönelik görüşlerini dile getirecek Kılıçdaroğlu’nun, “Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız” vurgusunu yapacağı öğrenildi.

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, buluşma bugün Ankara'nın Keçiören semtindeki Ihlamur Kasrı isimli işletmede gerçekleştirilecek. Toplantıya, CHP'yi desteklemeyen kanaat önderlerinin yanısıra bazı mahalle muhtarları, il ve ilçe dernekleri, çevre illerin hemşehri dernekleri ve köy dernek temsilcileri katılacak. CHP Lideri’nin bu görüşmede sığınmacılar, ekonomi, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine yönelik görüş alışverişinde bulunacağı ve kanaat önderlerinden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için önerilerini almaya çalışacağı ifade edildi. Bugün gerçekleştirilecek görüşmenin, CHP’nin tüm kesimlerle temas arayışı çerçevesinde büyük öneme sahip olduğunu ifade eden CHP kurmayları, BirGün’e yaptıkları değerlendirmede, “Doğu'da ve Batı'da kanaat önderi olarak kabul edilen hangi görüşten olursa olsun, kim varsa biz o insanlarla bir araya geliyoruz. Kılıçdaroğlu, bu görüşmede sadece CHP’nin politikalarını anlatmayacak, aynı zamanda kendisini dinleyen temsilcilerin görüşlerini de alacak. Onların, ‘CHP nasıl bir çizgide, hangi politikayı izlemeli’ konusunda önerilerini dinleyecek” dedi.