İYİ Parti kurucu üyesi, üst kurul üyesi ve il genel sekreteri Erdal  Bütün, yaptığı yazılı açıklamada,  gelinen nokta itibarıyla partinin yönetim  tarzını ve karar alma mekanizmasını eleştirdiklerini, üstün irade ve dar  oligarşik yönetim şekliyle hiçbir fark olmadığını gördüklerini belirtti.

İYİ Parti'nin umut haline gelmekten ve kuruluşta aldığı olumlu rüzgarı  yeniden kazanmaktan tamamen uzaklaştığını savunan Bütün, şunları kaydetti:

"Ülkemizin keskin bir virajdan geçtiği bu günlerde, ülkemizin  içerisinde bulunduğu ve  uzun zamandır sürüklendiği gidişten kurtulması için bir  umut olarak gördüğüm İYİ Parti'nin kuruluşundan bu güne kadar maddi ve manevi her  türlü fedakarlığı en üst seviyede gösterdik. Partideki huzursuzluk ve tepkiler  genel seçimlerle birlikte başladı. Demokrasiye inanmış insanlar olarak,  fikrimizin sorulmadığı, mutlak itaatin esas alındığı bir yönetim şeklini  kabullenmemiz mümkün değildir. Liyakatin ve ahde vefanın olmadığı bir yapının  içerisinde katkı sunamayacağım için partideki  tüm görevlerimden yaklaşık 100  arkadaşımızla birlikte istifa etmeyi uygun gördük."