AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, yaklaşan genel seçimler öncesi milletvekilleri ve danışmanların isimlerini kullanan bazı kişilerin iş adamlarını dolandırdığını belirtti. 

 

Demiröz, kendisini milletvekili olarak tanıtan kişilerin, iş adamlarını arayarak dolandırdığını söyledi. Kendini polis ve hakim olarak tanıtıp vatandaşları dolandıranların bu durumun iyice bilinmesinden dolayı taktik değiştirdiğini vurgulayan Demiröz, şöyle konuştu:

 

"Milletvekilleri ve danışmanların isimlerini kullanarak vatandaşları ve iş adamlarını arayan dolandırıcılar, onlara kamu kurumlarındaki işlerinde yardımcı olacaklarını söylüyor. Bu konuda para almalarıyla ilgili bize çok sayıda şikayet geliyor. Dolandırıcılar, benim de ismimi kullanmış. Şahsım ve danışmanım olduğunu söyleyen bazı kişiler tarafından isim ve makam kullanarak İstanbul'da belediyelerde ve kamu kurumlarında iş takibi yapılarak, vatandaşlardan para alındığı yönünde şikayetler aldık.

 

Ankara'da da adımı kullanıp, iş adamlarını arayıp yardım istendiğine dair şikayetler tarafımıza ulaştı. Dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundum. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını rica ediyorum. Benzer durumla karşılaşanların derhal emniyete bildirmelerini istiyoruz. Aksi takdirde birçok masum insan bu durumdan zarar görecektir."