AİHM Büyük Daire, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” sözleri üzerine davalık olduğu İsviçre’nin temyiz başvurusunu bugün Strazburg'da görüştü. Perinçek, savunmasında AB’yi eleştirerek, özgürlük ve insan haklarına vurgu yaptı. Perinçek’in avukatı Mehmet Cengiz ise, Perinçek’in ırkçılık yahut nefret suçu işlemediğini belirterek, müvekkilinin konuşmasının konusunun ırkçılık olmadığını ifade etti.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in ‘Ermeni soykırımı yoktur’ dediği için kendisini mahkum eden İsviçre ile bugün AİHM’de görülen dava çıkışında açıklamalarda bulundu. Bu olayın Türk milletini birleştirdiğini kaydeden Perinçek,

“Bu olay Türk milletini birleştirdi. Türkiye’nin bütün milli güçlerini birleştirdi. Burada Deniz Baykal’ı, Gülsün Bilgehan Toker’i, Süheyl Batum’u, hükümetin temsilcileri sayın Masum Türker, Yaşar Okuyan hepimiz beraberiz. Bu olay bütün Türk milletini birleştirdi. Yeniden Türkiye başı dik yaşamak için, bağımsız yaşamak için, kardeşçe, özgürce yaşamak için birleşiyor. Buna katkınız için size yürekten teşekkürler, saygılar ve sevgiler. Bu beraberlik Türkiye’nin önünü açacak, ufkunu açacak. Hepinize sevgiler, saygılar” dedi. Doğu Perinçek’in açıklamaları sırasında sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.