Gazetecilerin sorularına da yanıt veren Selahattin Demirtaş, evine yönelik polis baskınıyla ilgili ayrıntıları habercilerle paylaştı. Konutunda böylesine bir olayın yaşanmasının nahoş olduğunu söyleyen Demirtaş, “Diyarbakır Valisi sağolsun aynı gece olayla ilgilendi. Konuyla ilgili bir görevlinin açığa alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini ifade etti” dedi.

 

NTV’nin “Liderler Konuşuyor” programına da konuk olan Demirtaş “Savunduğumuz program, yüksek demokratik çıta, Türkiye toplumundan destek alamıyorsa bu bizim hatamızdır. Eğer eşbaşkan olarak ben bunu anlatmayı, toplumu ikna etmeyi başaramamışsam, partim yüzde 10 barajını aşamamışsa, 7 Haziran akşamı görevimi bırakırım” dedi.  Demirtaş’ın değerlendirmeleri özetle şöyle:

 

HDP’NİN OY ORANI 10’UN ÜZERİNDE

“Yüzde 10’un biraz üzerinde görülüyoruz. Barajın altında değiliz ama sınırda, kritik bir noktada duruyor HDP. Ancak tamamıyla rahatlamamız için yüzde 12- 13’ü görmemiz yazım. HDP’ye oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 30, HDP’ye sempati duyuyorum diyenlerin oranı da yüzde 52 civarında. Bu çok kıymetlidir bizim için. Bunları oya dönüştürmek önümüzdeki 25 gün boyunca bizim görevimiz.

 

ÇÖZÜM SÜRECİ DONDU

Sayın cumhurbaşkanı ‘Taraf da yok, masa da yok’ diyor. Oysa hükümetin seçim öncesi ki ‘Biz çözüm sürecinden vazgeçmeyiz’ diyorsa İzleme Kurulu ve Dolmabahçe Mutabakatıyla ilgili ne düşündüğünü de açıklaması lazım. İmralı ziyaretleri yapılamıyor, donmuş durumda süreç.”

 

 BALKON YÜZÜ GÖREMEYECEKSİN

Bağcılar Güneşli’deki Gergerliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ni de ziyaret eden Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her seçim akşamı balkona çıkıp zafer konuşması yaptığını hatırlattı. Demirtaş, “Biz halkımıza söz verdik. Sen bir daha balkon yüzü göremeyeceksin. Seçim akşamı değil sarayın balkonuna, penceresine bile çıkamayacaksın. Perdeleri kapatıp kendi kendine oturacaksın” diye konuştu.