Teşkilat kontrolünde yapılan ön seçimde birinci olan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Kamil Dalkara, inanarak çalıştıklarını ve başardıklarını belirterek, " Biz her zaman çıktığımız yarışta hızımızı hiçbir zaman kesmedik" dedi.

 

 

Milletvekilliği çalışmalarına büyük bir hızla giren CHP Milletvekili Aday adayı Kamil Dalkara, ön seçimde birinci sıradan çıkarak fark attı. CHP Ankara Milletvekili  ve Grup Başkanvekili Levent Gök idaresinde gerçekleşen seçimde, Kamil Dalkara birinci sırada yer alırken, Eylem Çağraş ise ikinci sırayı, Emre kazancı ise üçüncü sırada kaldı. Seçim sonrası il binasında açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Levent Gök, demokratik bir yarışta kazananları tebrik ettiğini belirtti. İl başkanı Esat Şengül ise; herkesin eşit şartlarda yarıştığı bu seçimden sonar CHP’nin Kahramanmaraş’ta hedeflediği vekil sayısının 3 olduğunu ifade etti.

 

 

Seçim sonucu ilk sırada yer alan Kamil Dalkara ise; “Biz her zaman çıktığımız yarışta hızımızı hiçbir zaman kesmedik. İnandık ve başardık. Bazen yorulduk ama yolumuza her zaman devam ettik. Biliyoruz’ ki halkımızda bizi bağrına bastı ve hak ettiğimiz yere getirdi. Bundan sonraki süreç içinde çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bu gün tüm vasıflarından sıyrılmış, halktan sizlerden içinizden biri olan Kamil Dalkara olarak karşınıza çıktım. İtiraf etmeliyim ki bu kararı almak benim için hiç kolay olmamıştı. Fakat bu konu ile ilgili bize görev yükleyen sevgili dostlarımız halkımızın bizlerden beklediği daha büyük görev sorumluluklarımızın olduğunu biliyor bu yolda yeniden mücadeleye başlamamız gerektiğini düşünüyorum. Biz iktidar olacağız.  Buna inanmamız gerekiyor. Eğer inanmaz isek biz bunu başaramayız. Çünkü beklentilerine cevap verememeye başladı. İnsanlar siz ve biz diye ötekileştiriliyor. Böyle bir anlayış olmaz. Biz Kahramanmaraş’ta bu anlayışı değiştireceğiz.” dedi.

 

CHP Milletvekili Aday Adayı Dalkara asıl çalışmalarının ise bundan sonra başlayacağını belirtti.

 

SEÇIM SONUÇLARI

 

CHP'de Kahramanmaraş Teşkilatı kontrolünde yapılan ön seçimlerde Dalkara 3 bin 112 oy alırken; Eylem Çağraş 2 bin 912, Emre Kazancı 2 bin 256 oy alarak ilk üç sırada yer almışlardı. Diğer aday adaylarının ise aldıkları oylar şöyle olmuştu:

 

Kibar Özdemir 2 bin 151, Selim Sümen bin 910, Fatih Vicdan bin 905, Duran Özdal bin 689, Alper Keten bin 556, Doğan Arslan bin 539, Kamber Yurdakurban bin 506, İnan Kesen bin 268, Mehmet Muratdağ, bin 95, Mehmet Uzun bin 68, Özgür İspir 922, Ali Ünlü 829, Hayati Hilmioğlu 770, Ülkü Eren 747, Abidin Kul 740, Mehtap Koçak 444, Selçuk Gökdoğan 387, Mustafa Gedik 351 ve Bilge Kağan Taşkesen 329.