İstanbul Arel Üniversitesi tarafından düzenlenen 4. Medya ve Sanat Ödülleri töreninde ödül almak için sahneye çıkan Can Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘despot’ benzetmesinde bulundu.
En Beğenilen Politika Köşe Yazarı ödülünü alan Can Dündar yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a despot benzetmesinde bulundu.

Can Dündar, “Köşe yazısı yazmak hakikaten tuhaf bir şey. Bir odanın içerisinde tek başınıza klavyenin başında harflere basıyorsunuz. O harflerden sözcükler oluşuyor ve onlar kelimelere dönüşüyor. O cümlelerden bir köşe yazısı çıkıyor. Sonuçta siz bir adrese gönderiyorsunuz ve nereye gideceğini bilmiyorsunuz. Günün birinde fark ediyorsunuz ki o bir öğrencinin yüreğine değmiş ya da Ankara’da bir sarayda bir despotun tepkisini çekmiş” dedi.

HAYATIN ÖDÜLLERİ VE CEZALARI VAR
17 Aralık soruşturmasını yürüten Savcı Celal Kara ile yaptığı röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve dün İstanbul Adliyesi’nde ifade veren Dündar, yargılandığı ‘hakaret’ davasına ilişkin, “Klavyeye yazdığımız cümleler yüzünden dün mahkemedeydim ve yargılanıyordum, bugün buradayım ödül alıyorum. Hayatın ödülleri ve cezaları var. Ama aldığımız ödüller sayesinde kararlılıkla aldığımız cezaların üstüne gidebiliyoruz” diye konuştu.

Dündar, 17 Aralık soruşturmasını yürüten Savcı Celal Kara ile yaptığı röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmış ve ifadeye çağırılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a gazetedeki köşe yazısında alenen hakaret ettiği iddiasıyla İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Can Dündar hakkında geçtiğimiz ay zorla getirilme kararı çıkarılmıştı. Dündar, ayrıca İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde de “hakaret” suçlamasından yargılanıyor.