Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Suriye'ye yönelik düzenlemiş olduğu operasyon hakkında ''Yapılan operasyonu doğru buluyoruz. Böylece rejim saldırılarının cevapsız kalmayacağını gördü'' ifadelerinde bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esed rejimine yönelik operasyona ilişkin, "Yapılan operasyonu doğru buluyoruz." dedi.

"O kimyasal silahlarla o yavruların düştüğü durumu herhalde tasvip etmemiz mümkün değil." diyen Erdoğan, "Kimse bunun faili, bunun bedelini ödemesi lazım. Böylece rejim son günlerde tırmandırdığı muhaliflere yönelik insanlık dışı hak, hukuk tanımaz saldırılarının cevapsız kalmayacağını görmüş oldu." ifadesini kullandı.

'BİZ BU OYUNU ÇOKTAN ÇÖZDÜK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Maalesef Suriye'de oynanan oyun başkadır. Suriye'de yapılan iş, önce rejimin zulmüne sessiz kalmak, ardından bir terör örgütünün el altından destekleyip sahaya sürülmesi, sonra da başka bir terör örgütüyle asıl projeyi hayata geçirmektir. Bunları kimse görmezden gelemez ama biz bunları hep konuştuk, hep söyledik. Biz bu oyunu çoktan çözdük. Biz eğer hedef DEAŞ'sa biz DEAŞ'la zaten savaşıyoruz ya. Biz DEAŞ'a karşı mücadelemizi verdik. Nerede? Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin DEAŞ'lıyı biz oralardan etkisiz hale getirerek attık."

Erdoğan, "Suriye'de etkinlik yürüten unsurlar içinde kontrolü altındaki bölgeleri yeniden yaşanabilir kılan tek güç Türkiye'dir." dedi.

Esed rejimine yönelik operasyona ilişkin Macron ile görüşeceğini belirten Erdoğan, "Arkadaşlarım Sayın Putin'le de irtibat halindeler. Onunla da Amerika'yla da ayrıca bugün yarın görüşmelerimizi yapacağız." diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN ÇAĞRI

Tüm dünyaya çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gelin, kimyasalıyla, konvansiyoneliyle kitle imha silahlarının her çeşidinin ve mevcut silahların geleceğini masaya yatıralım. Gelin, Suriye'de yaşanan son krizi yeni nükleer ve konvansiyonel silahlanma projelerine dev kaynaklar aktarmanın değil bu imkanları tüm insanlığın hayrına kullanmanın vesilesi haline getirelim."