Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Üzerimde hakkı ve emeği olan bütün öğretmenleri saygı ile anıyor, hepsinin ellerinden öpüyorum. Her birinize emeğiniz, sabrınız için özellikle teşekkür ediyorum. Hayatta olsun ya da olmasın ülkemizin bugünlere erişmesinde büyük katkısı olan öğretmenlerimizi hep hayırla anacak asla unutmayacağız. 

ÖĞRETMENLER İSTİKBALİMİZİN MİMARIDIR
Kutsal olduğu kadar mesuliyeti ağır bir mesleği icra ediyorsunuz. Çocuklarımıza bilginizle beraber kişiliğinizi de katıyorsunuz. Bu yönü ile öğretmenler istikbalimizin mimarlarıdır. Öğretmenlerini yokluğa, yoksulluğa mecbur eden ülkelerin yerinde sayması mukadderdir.

MÜCADELEMİZ SADECE SAVAŞ MEYDANLARINDA DEĞİL
Medeniyetlere beşiklik yapmış, her bir şehri açık hava müzesi olan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu topraklarda bırakın devlet olarak gelişmeyi, mevcudiyetinizi korumak için bile büyük bedeller ödemeyi göze almanız gerekir. İçinde bulunduğumuz topraklar tarihi olarak zengin olmasının yanında aynı zamanda birer devletler kabristanıdır. Anadolu'nun kapılarını kendimize açtığımız 1071'den beri çetin mücadeleler verdik, veriyoruz. Bu mücadele sadece savaş meydanında siyasette değil, eğitimde, ilimde, bilimde de verildi.

FATİH SULTAN MEHMET'İ ÖRNEK GÖSTERDİ
Ecdadımız güçlü ekonomisi, adil yönetimi ile büyük bir medeniyet kurdu.3 kıta 7 iklimde yükselen medreseler ecdadımızın eğitime verdiği önemin en büyük ifadesidir. Bu sabah bir televizyon kanalında bir örneği gördük. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a girişi ile alakalı. Fatih'in İstanbul'a girişinde kadınlar çiçekleri atarken bir demet gülü Akşemsettin'e vermek istediler. Akşemsettin Fatih Sultan Mehmet'i işaret edince, dedi ki asıl fetih onundur, çiçekleri ona verin. İşte biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. Bizim tarihimizde kılıç ve kalem hep birlikte yol almışlardır.

ÇÖKÜŞ NEREDE BAŞLADIYSA DİRİLİŞ ORADA OLACAKTIR
Yitik kaybedildiği yerde aranır. Bunu unutmayacağız. Gerilememiz ve çöküşümüz hangi alanda başladıysa dirilişimiz de oradan olacaktır. İlim ve bilimde üstünlü kaybeden bir ülkenin ileri gitmesi mümkün değildir. Bu durmak, duraksamak gerilemekle değil yıkılmakla eş değerdir. İki günümüz birbirine denk olmayacak, bu millet daima kar eden bir millet olacak.

ER GEÇ BAŞARACAĞIZ, BAŞKA ÇAREMİZ YOK
Son 14 yılda hem ülkemizi ileri taşımaya çalıştık, hem de geçmişin ihmallerini çözmeye çalıştık. Ben öğrenciliğimi hatırlıyorum. Sınıflardaki öğrenci sayısı 75'di. Başbakanlığım döneminde bir hedef koyduk 30 ve altına inecek bu sayı. İkinci etap tek tedrisata doğru yürüyeceğiz. Er veya geç bunu da başaracağız. Başka çaremiz yok. Hedeflerimizde birinci sıraya eğitimi koyduk. Yola böyle çıktık. Eğitim, sağlık, adalet emniyet. 4 hedefle yürüdük.

270 BİN YENİ DERSLİK İNŞA ETTİK
Atamalarda en az yüzde 50 eğitime atama yapacağız. Bütçede aslan payını eğitime vereceğiz. Biz göreve geldiğimizde tüm cumhuriyet tarihimiz boyunca 346 bin derslik inşaa edilmişti biz bu rakama 270 bin yeni derslik ilave ettik. Nereden nereye.

EVLATLARIMIZ ZORLA FETÖ'YE İTİLDİ
Bizler Batı'ya öykünen kendi milletinden tiksinen değil, kendini, tarihini bile fikir işçileri yetiştirmeyi hedefliyoruz. Marjinal ideolojilerin kalıplarına sıkışmış, at gözlüğü ile dünyaya bakan gözlerin ne bu ülkeye ne de bu millete sunacağı bir katkı yoktur. PKK,DHKP-C, FETÖ, DAEŞ gibi örgütlerin büyük istismar alanı eğitim öğretimdeki hatalardır. Özellikle FETÖ  zamanın gerisinde kalan baskıcı bir eğitim modelinin politikasıdır. 12 Eylül darbesinden sonra milletimizin başarılı evlatları bu örgütün kollarına zorla itildi. FETÖ yüzünden bugün ülkemizde kayıp bir nesil ortaya çıkmıştır.

ŞUAN SÖYLEYEMEM AMA GÜNÜ GELDİĞİNDE...
Şimdi bedelini ödüyorlar, ödemeye devam edeceğiz. İstiyoruz ki at izi it izine karışmasın. A'dan Z'ye kendilerini acayip saklıyorlar. Şu anda bildiklerimi söyleyemeyecek durumdayım ama günü geldiğinde onlar da kaleme dökülecektir. Çünkü her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir,  sabır gerekiyor.

ÖĞRETMENLER EN ÖN SAFTA YER ALMALI
Teröristle mücadele güvenlik birimlerinin, terörle mücadele tüm toplumun görevidir. Bir tek evladımızın dahi bu insanlık dışı örgütlerine eline düşmesine gönlümüz razı gelmez. Bu şer odaklarına karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Öğretmenlerimiz bu mücadelenin en ön saflarında yer almalıdır. 

ALMAYA'YA SERT TEPKİ!
Avrupa Birliğinde PKK'yı terör örgütü ilan edenler şimdi Avrupa meydanlarında onların gösteri yapmasına izin veriyorlar. Almanya gibi bir ülke  teröre hayır demokrasiye evet mitingi düzenlemek isteyenlere hayır diyor. Bu batının samimiyetine inanmak mümkün mü? TC Cumhurbaşkanı'nın telekonferansına izin vermeyeceksin, teröristlere izin vereceksin. Bunlar terörün yardımcı uzuvlarıdır. Kimse kalkıp bize şöyle böyle demesin. Teröre destek veren kim olursa olsun affetmeyeceğiz.Bu vatanda kimse operasyon düşünmesin bedelini ağır öder