Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM  Grup Toplantısı'nda konuştu. Tartışmalı referandumla ilgili Erbil yenetimini bir kez daha uyaran Erdoğan, akıllarını başlarına almazlar ise yeni yaptırımların geleceğinin sinyalini verdi. Vatandaşlara altınlarını yastık altından çıkarmaları için çağrı yapan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: Kıymetli dava arkadaşımız Abdülkadir Yüksel kardeşimize bir kez daha rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Tüm AK Parti camiamıza baş sağlığı diliyorum.

YENİ DÖNEMDE EN ÖNEMLİ İŞİMİZ...

AK Parti grubu yeni yasama yılında da Meclis'in lokomotifi olmaya devam edecektir. Yeni dönemdeki en önemli işlerden biri de 2019 yılı kasım ayındaki seçimlerle yürürlüğe girecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik uyum yasalarının çıkarılmasıdır. Grup toplantılarımızın bir kısmına katılarak değerlendirmelerimi sizlerle paylaşacağım. 

KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUM KRİZİ HANÇER SAPLAMA GİRİŞİMİDİR"

Bölgemizde çok kritik, önümüzdeki asrı biçimlendirecek ehemmiyette gelişmeler yaşanıyor. Türkiye bu gelişmelerin merkezinde yer almaktadır. Atalarımızın "Dost acı söyler, ama gerçeği söyler" ifadesindeki gibi acı olabilir ama hakikatin kendisidir. Kuzey Irak'taki referandum krizi bölgemizin bağrına yeni bir hançer saplama girişimidir. Mesele çevredeki ülkeleri sonu gelmez bir kavga sürecine itmek isteyenlerin oyununa düşüp düşmeme meselesidir. Yanı başımızda kazılan, ateşini kin ve nefretin beslediği bu çukura izin veremeyiz. Irak, ne tek başına Kürt'ün, ne tek başına Türk'ün, ne tek başına Arap'ın değildir. Geleceğin ortak inşa edilmesi gereken bir yerdir. Bin yıldır bu coğrafyada bizi yok etmek için sayısız teşebbüs olmuştur. Biz devlet ve millet olarak hala dimdik ayaktayız. Bizi tehdit edenlerin, kefen biçenlerin, kriz dönemlerini fırsat bilip sırtımızdan hançerlemeye kalkanların hiçbirinin bu topraklarda esamesi okunmuyor. Bizim kimseyi tehdit etmek gibi bir niyetimiz yok. Biz tüm samimiyetimizle ikaz görevimizi yerine getiriyoruz. 

"AKILLARINI BAŞLARINA ALMAZLARSA AMBARGOLAR ARTARAK DEVAM EDECEKTİR"

Devlet olmanın gerektirdiği vakardan asla taviz vermeyeceğiz. Şimdilik sadece belirli alanlardaki ambargolarla yetiniyoruz. Artarak devam edecektir ki, eğer kendilerine gelmezlerse. Çok daha ileri adımlar atmakta tereddüt etmeyiz. Kuzey Irak yönetiminin bir an önce aklını başına devşirmesini talep ediyoruz. Bizi seveni biz de severiz ama aksi olduğu zaman gereğini yaparız. 

"BİZİM ASIL SIKINTIMIZ SÜREKLİ İÇERİDEN VURULMAMIZDIR"

Bizim asıl sıkıntımız sürekli içeriden vurulmamızdır. 1980 sonrası rahmetli Özal'la yeniden sıçrama dönemine girdik, bu dönemde de PKK terör örgütü, 1990'lı yıllarda öyle bir tehdit haline geldi ki, ülkemizi tarihinin en büyük krizlerinin içine sürükledi. AK Parti dönemi ile yeniden bir hamle başlattık. Bu defa da önce vesayet odakları, ardından FETÖ, onu takiben bölücü örgütün eylemleri vasıtasıyla ayağımıza prangalar vurulmaya başladı. Allah'ın yardımı, milletimizin desteği ile bütün sıkıntıları aşıp hedeflerimize odaklanırken, Suriye ve Irak'ta hadiseler yaşanıyor. Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler doğrudan doğruya içişlerimizle alakalıdır. Ayrışırsak dağılırız. Dağılırsak yok oluruz. Beton gibi, çelik gibi, sapasağlam durmamız gereken bir dönemde geçiyoruz. Birleşeceğiz, bütünleşeceğiz, kenetleneceğiz ve tüm engelleri aşarak gümbür gümbür hedeflerimize devam edeceğiz. 

AB'DEKİ SALDIRI 

Fransa'da bir kundaklama olayında yine 3 Türk kardeşimiz rahmetli oldu. Kendilerine Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.Amerika'nın Las Vegas kentinde tabii terör mü kişisel mi henüz tespit edilemeyen bir olay netincesinde 59 ölü, yüzlerce insanın yaralandığı bir katliam, felaket, cinayet adını ne koyarsanız koyun, böyle bir olay yaşandı. Sayın Başkana bütün tazmiyemizi iletmek surertiyle bu tür olaylar karşısındaki duruşumuzu koruduğumuzu ifade ettik. 

BAŞKANLARIN İSTİFASI İSTENDİ İDDİASI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası gazetecilerin 'Melih Gökçek'in istifası istendi iddiası ile ilgili sorusuna  şu yanıtı verdi: "Partimizin, herhangi bir birim; partimizin belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire... Bu süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok. Ama bundan sonra da olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu, tüm bunları kapsayan bir konuydu."