Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'daki ilçe mitinglerine Ataşehir'den devam etti.

 Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın Ataşehir'deki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Şu güzelliğe bak, şu heyecanı bak. Kartal böyleydi, Maltepe böyleydi şimdi Ataşehir de böyle şimdi. Ataşehiri ilçe yapan kim? Bu kardeşiniz Ataşehir'i ilçe yaparak burada alt yapı, üst yapı sistemi kurararak burada ilçeyi kurduk. 16 yılda biz sadece hükümet olarak Ataşehir'e 3 katrilyon yatırım yaptık. Bakın belediyenin yaptığı harcamaları söylemiyorum. Buradan metro geçti mi? Peki Avrasya Tüneli'nden memnun musunuz? Peki Marmaray'dan memnun musunuz? Bugüne kadar Marmaray'dan 268 milyon yolcu geçti. Ama onlar Marmaray'a gereksiz diyor, onlar boğazın altından Marmaray'ı geçiremez ki. Bizim uygulamalarımızın geçtiği yere bunların hayalleri ulaşamaz.

SEVSİNLER SENİN MONTAJINI

Maltepe'de vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Bunlarda yalan, hakaret, iftira var. Sorun bunlara sizin yaptığınız ne var diye. Yerli ve milli otomobil diyorum. Bay Muharrem ne işiniz var diyor. Bunlar 20 yıl geriden geliyor. Elektrikle çalışacak otomobilden bahsediyorum.  Bunun dünyadan haberi yok. Devletin memurune gelsin küfretsin. Dinlediniz mi? Montaj diyor. Sevsinler senin montajını. Herşey ortada. Gerçekler ortada. Senin cibiliyetin bu. Genel Başkan'ın da öyle. Pazar bunların mumunun söndüğü gün olacak.

SENDE ORADAN GİTME BAY MUHARREM

Avrasya Tüneli, Marmaray'ı yaptık mı? Bunlar istemezük diyor. Hele denizin altından olunca görmüyorlar. Bakar gör. Bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayali ulaşamaz. Yavuz Sultan Selim köprüsüyle ilgili Özal'ın Demirel'in yaptığı köprünün fiyatı şu diyorlar. Bayramda ücretsiz yaptılar.

Sende oradan gitme Bay Muharrem. 15 sene sonra bu da devlete verilecek. Bununla ağır vasıtaları oraya kaydıralım. 1. ve 2. köprüden geçenler buradan geçmesin diye. Yapılana hayır demeyin. Hiçbir zaman hakkı teslim etmezler. 16 senede ne yaptılar diyor. Sıraların üstüne kitapları ücretsiz olarak koyuyoruz.

BAŞINDAN KOVMAK İÇİN ADAY YAPTI

Bay Muharrem üniversite ücretsiz olacak diyor. Zaten ücretsiz. Harçları biz kaldırdık.  470 lira veriyoruz burs. Master öğrencilerine 940 lira veriyoruz. Doktoraya asgari ücret veriyoruz. Nereden nereye? Ne Genel Başkanın ne Bay Muharrem'in haberi var. Şuana kadar 280 bin derslik açtık. 580 bin öğretmen atadık.

Bay Kemal ne kadar varsa hepsini atayacağım diyor. Dürüst ol yalan söyleme. İhtiyaç neyse onu yapacaksın. Meslekleri yalan. Orada 10 tane öğretmenin SSK primini dahi ödemediler. Onların SSK primini ödemeyenden Türkiye'ye Cumhurbaşkanı adayı olur mu? Bay Muharrem ile Kemal'in arası çok iyi. Başından kovmak için aday yaptı.

AZİZ SANCAR'LARIN SAYISI ARTACAK

Türkiye'de üniversitesi olmayan il bırakmadık. Hepsine üniversite açtık. 75 üniversite varken şimdi 205 üniversitemiz var. Biz öğrenciyi merkezlere değil, üniversiteyi öğrencilerimizin ayağına götürdük. Bunların böyle bir derdi yok. Üniversitelerimizde inşallah kaliteyi de Türkiye yakalayacak. Aziz Sancar'ların sayısı artacak.

İSTANBUL 2 ŞEHİR HASTANESİNE SAHİP OLACAK

Bu beyefendilerin sistemi neymiş? Yok ki bunların hazinesinde bir şey. Havalimanına inerken bir başka güzel. Bize bugünleri de Allah gösterdi. Dünyanın ilk üçü içerisinde olan havalimanı. 2023'te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. 29 Ekim Cumhuriyet bayramıyla 90 milyon yolcu kapasitesini yakalayacağız. İstanbul 2 şehir hastanesine sahip olacak. 3000 yatak kapasiteyle. Bizde icraat var onlarda laf var.

İlaçları nasıl alıyorduk? Adaylardan bir bayan diyor ki ne gerek var şehir hastanesine. Parayı üretemezsen ödeyemesin. Biz üretiyoruz. IMF'ye borcumuz 23,5 milyar dolardı. 2013'te bunu sıfırladık. Merkez Bankasının 124 milyar dolar döviz rezervi var. Bu paralar durup dururken kazanılmadı. Çalıştık oldu. Sen bunları yapacak kabiliyete sahip değilsin. İBB'yi o zaman CHP'den almıştım. Her tarafta çöp dağları vardı, hava kirliliği hat safhadaydı. İstanbul'da su var mıydı? CHP demek kirlilik, susuzluk yolsuzluk demektir.  Maltepe Belediyesi'nin de bir tane elemanı  içerideymiş. Üstelik de Başkan Yardımcısı. Neden biliyor musunuz?  MLKP'den  dolayı, yani terör. Düşünün terör örgütü mensupları Maltepe'yi yönetiyor hale  bak. Benim Maltepeli kardeşlerim hala bu partiye oy mu verecek Allah aşkına.

ATATÜRK SAĞ OLSA BUNLARI MEZARA GÖMER

Biz Atatürkçüyüz diyorlar. Yalan değil mi? Alakası yok. Atatürk sağ olsa bunları mezara gömer. AK Parti ne aldatan olur ne aldanan olur. Türkiye'de 25 havalimanı vardı, 59'a çıktı. Türkiye'nin her yerine uçakla gidebiliyorsunuz. Lüks otobüs fiyatına uçakla gidiyoruz. Bundan da rahatsızlar. Diyor ki bu rakamla havalimanı yapılır mı? Yaparız. Biz halkımızın huzuru için yaparız. Şehir hastanelerini de yaparız.

Türkiye enerjide dünya devleri arasında. Nükleer enerjiye geçiyoruz, adımlarını attık. Hızla 1.'nin adımını, 2.,3. ve 4.'nünde adımlarını atacağız. Biz kimseye muhtaç olmayacağız.

BİZ KİMSEDEN İZİN ALMADIK

Terörle mücadelede ne dedim ben? Bunların inlerine gireceğiz dedim. Bunlar Afrin'e girme dediler. Bay Muharrem Kandil'i vuramazlar dedi. Bay Muharrem sen Erdoğan'ı tanımamışsın. Afrin'e girdik 4 bin 700'e yakın teröristi etkisiz hale getirdik. Cerablus'ta 3 bine yakın DEAŞ'liyi derdest ettik. Kandil'e ikinci operasyonda lider kadroları toplantı halindeyken uçaklarımız toplantının olduğu yeri vurdu. 35 teröristi toplantı halinde etkisiz hale getirdik. Bunlar lider kadro. Biz kimseden izin almadık. Niye? Biz Irak merkezi yönetimine dedik. Halletmezsen biz halledeceğiz diye.

Bir kısmını İran, Rusya ve koalisyon güçleriyle yapıyoruz. Bizim zırhlı taşıyıcılarımız Münbiç'e girdi. Şuanda artık Münbiç'e Türkiye'deki Arap kardeşlerimiz yerleşmeye başlayacaklar. Afrin ve Cerablus'a 200 bin kardeşimiz geri döndü. Hepsi evlerine dönmeyi arzu ediyor. Fakat CHP'nin derdi başka. Bunların ne işi var diyorlar. Aynı durum bizim başımıza gelseydi ne diyecektin? 

TELEFONLA TEHDİT EDİYORLAR

HDP doğuda ilçe başkanlarımızı telefonla tehdit ediyor. Benim ilçe başkanlarımı tehdit etmekle bu iş olmaz. Bu adımı Suruç'ta attınız. Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Suruç'ta PKK paçavrasını elinde tutan katil şu anda içerde. Pazar günü gereğini milletim yapacak buna inanıyorum. Sandığa kadar gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız? Gençler, fazla zamanımız yok 1 günümüz kaldı. Herkesi kucaklayacağız. Nefret ettirmeyeceğiz.