Merkel görüşme öncesi 'Burada kesin olarak bazı anlaşmalar yapacağız' demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Merkel'e iadesi istenen 69 kişinin isminin olduğu liste ulaştırmıştı. Erdoğan, ziyareti 7 yıl sonra Almanya'ya yapılan “ilk devlet ziyareti” olma özelliğini taşıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'da peş peşe kritik görüşmeler gerçekleştiriyor. Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in  davetlisi olarak Berlin'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için  Bellevue Sarayı'nda askeri tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan askeri tören öncesi Frank  Walter Steinmeier ve eşi Elke Büdenbender tarafından Bellevue Sarayı'nın  kapısında karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra burada ''özel defteri'' imzaladı. İki cumhurbaşkanı milli marşların okunmasının ardından askeri tören  kıtasını selamladı.Erdoğan ve Steinmeier törenin ardından basına kapalı görüşmeye geçti. 

ALMANYA CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan'ın  Bellevue Sarayı'nda Steinmeier ile olan baş başa ve heyetlerarası görüşmesi bir saat 20 dakika  sürdü.
Steinmeier'ın Erdoğan'ı kapıda uğurlayarak aracının hareket etmesine  kadar beklediği görüldü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şimdi de Almanya Başbakanı Angela Merkel  ile görüşüyor.Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirecekleri görüşme öncesi iki ülkenin ekonomik olarak birlikte çalışmak zorunda olduğunu belirterek, "Burada kesin olarak bazı anlaşmalar yapacağız." demişti.


7 YIL SONRA BİR İLK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in daveti üzerine “ilk devlet ziyareti”ni gerçekleştiriyor. En son eski cumhurbaşkanı Gül, 2001’de Almanya’ya devlet ziyareti yapmıştı.