Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin aday tanıtım programında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seçimlerde hedefimize ulaşabilmenin yolu önce İstanbul'da başarıyı yakalamaktan geçiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

Erzurum'dan başladığımız miting maratonumuzu her gün bir veya iki il şeklinde seçime kadar sürdüreceğiz. Sizlerin de 24 Haziran’da zaferimizi ilan ettiğimiz ana kadar durmadan çalışacağınıza inanıyorum.

BUGÜN İSTANBUL'UN FETHİNİN YILDÖNÜMÜ
Bugün sıradan bir gün değil. Bugün İstanbul Fethinin 565'inci yıl dönümü. Bugünün anlamı bizim için daha farklı. İstanbul'a ve tüm milletimize bir söz veriyorum. Fatih'in fethettiği bu şehre namahrem eli değmesine izin vermeyeceğim.Bu mübarek şehrin üzerinde yayılan ezanların dinmesine asla izin vermeyeceğiz, bayrağımızın yere düşmesine asla izin vermeyeceğiz. İstanbul'un her bir tepesinde, her bir hanesinde fetih ışığını söndürmek isteyenlere meydanları bırakmayacağız. İstanbul'u boynu bükük bırakmayacağız.

Şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhlarını asla muazzeb etmeyeceğiz. Devletimizin bekası uğrunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. İstanbul'un boynunu bükük koymayacağız. Ülkemizin bütünlüğünü canımız pahasına koruyacağız. Türkiye 24 Haziran'dan sonra yeni yönetim sistemi ile RABİA'sına daha sıkı sarılacaktır. Milli olmak milletin iş ve aşını büyütmek demektir. Yerli olmak Türkiye'yi IMF kapısında bekletmemek demektir.

İMKANSIZ OLANI HEP BİRLİKTE BAŞARDIK 
Eski düzenden beslenenler değişime düşman olur. Diriliş döneminde büyük dirençlerle karşılaşsak da imkansız olanı hep birlikte başardık. Yerli ve milli olanı modern demokratik siyasetin gerekleri ile harmanladık. Ülkemizin değişen ihtiyaçlarına ve değişen dünyaya duyarsız kalmadık. Kuruluş hedeflerimizden hiç sapmadık. Biz muhalefet gibi iki yüzlü davranmadık. Bizim ağzımızdan bir söz çıkarsa onu yapmak boynumuzun borcu. Bugüne kadar sözlerimizi yerine getirdik. Bundan sonrada getireceğiz.

YAPAMAZSIN, SENİN HAFSALAN ALMAZ BUNLARI… 
Kardeşlerim seçim beyannamemizde İstanbul'a verdiğimiz çok söz var: Bunların ayrıntılarını biliyorsunuz. Burada sadece birkaç husus üzerinde duracağım: Milletime özellikle bunları duyurmak istiyorum: Yeni havalimanı... Türkiye'nin sadece prestij projesi değil. Anamuhalefete kalsa böyle dev bir havalimanı istemez. Tutturmuş 3. köprüyü Erdoğan yaptıysa bende 4.'yü yaparım diyor. Yapamazsın, senin hafsalan almaz bunları. Basmaz bunların kafası. Yatırım deyince akla AK Parti gelir. İnşallah 29 Ekim'de yeni havalimanımız hizmete giriyor. Sayın İnce sana bir nasihatte bulunayım: Atatürk Havalimanı boşalınca burayı İstanbul'a yakışır bir millet bahçesi haline getireceğim. Sen buna da karşı çıkarsın ama.... Milletim sandıkta gerekeni sana gösterir.

İNCE'NİN SKANDAL AÇIKLAMALARINA TEPKİ
Pensilvanya'dan AK Parti'yi kurma çalışmasını başlattığım ispat edemezsen namertsin. Partimizin kurulma fikrini milletimizden aldığımız icazetle hayata geçirdik. Partimizi kurduktan 16 ay sonra bu aziz millet bizi iktidara getirdi. İspat edeceksin, ispat etmezsen namertsin. Bu kadar açık net söylüyorum. İsanbul'un ve Türkiye'nin yalancı değil dürüst siyasetçilere ihtiyacı var.

ÖĞRENMEK İSTERSEN DERS VERİRİZ
Kanal İstanbul'u yaptırmam diyor. Sen kimsin de yaptırmayacaksın. Boğaz'da tanker ve yalı faciaları istemiyorsak, neden Kanal İstanbul'a ihtiyacımız var açıklıyorum. Ey İnce bunu mili bütçeden değil, eğer öğrenmek istersen sana ders veririz. Bugüne kadar dev yatırımları hep bu sistemle yaptık. Biz otomobil üretiminde en ileri teknolojiyi kullanacağız.

ÜMRANİYE ÇÖPLÜĞÜ PATLADIĞINDA...
İstanbul'u yıllar önce CHP'den almıştık... CHP'de değişen bir şey var mı? CHP zihniyeti kirlilik demektir. Gazeteler maske dağıtıyordu. Suyu biz getirdik. Çöp dağlarını biz kaldırdık. CHP budur. Ümraniye çöplüğü patladığında 39 kardeşim hayatını kaybetti. Haliç.. Kokudan geçilmiyordu. Burası meşhur Sütlüce mezbahanesiydi. Belediye Başkanı iken buraya muhteşem bir kültür merkezi yapalım dedik ve yaptık. Saolsun benden sonraki arkadaşlarım devam ettirdiler. Çıraklık, kalfalık ve ustalık döneminden şimdi büyük ustalık dönemine geçelim diyorum.