Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler  Konferans Salonu'nda düzenlenen Ekonomi Şurası'nda önemli açıklamalar yaptı:

Sizlerin görüşleri bizler için daima yol gösterici olmuştur. 16 yılda ülkemizi sizlerle birlikte büyüttük. Teknoloji, e-ticareti sizlerle birlikte ülkemizin gündemine taşıdık. Pek çok çalışmayı sizlerle birlikte hayata geçirdik. İş yapılmasının önündeki engelleri sizlerle birlikte kaldırdık. 2023 hedeflerimize de sizlerle birlikte ulaşacağız. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sizlerle birlikte yükselteceğiz. Türkiye'yi üst gelir grubuna sizlerle birlikte taşıyacağız. 81 milyonun tamamının aş, iş, gelecek sembolü olarak daha kapsamlı hizmetlere inşallah birlikte imza atacağız. Çünkü biz hep birlikte Türkiye'yiz, hep birlikte Türk ekonomisiyiz.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU BİR TAKIM KİFAYETSİZLER

Özellikle ticarette de siyasette de hayatın diğer alanlarında da başarının sırrı önce inanmak sonra harekete geçmek ardından da yılmadan mücadeleye devam etmektir. Bizim bugüne kadar elde ettiğimiz her başarının gerisinde milletimize ve ülkemize olan inancımız yatıyor. Türkiye'nin en büyük sorunu dışarıda rekabet ettiği güçler değil kendi içimizdeki bir takım kifayetsizlerdir. Kendi ecdadını ısrarla küçümseyen ve aşağılayan zihniyetin bu ülkenin geleceğine zerre kadar katkısının olması mümkün değildir. Bu kesimin sürekli diline doladığı şeylerden biri de bizim tarihimizde üretimin olmadığıdır. Bunlar sanıyor ki Türkiye Cumhuriyeti gökten zembille indi. Biz ülke ve millet oalrak her alanda olduğu gibi sanayi ve ticarette çok güçlü bir müktesebata sahibiz.

17. ve 18. yüzyıllarda Osmanlı'da madeni eşya imalatı, kuyumculuk, boyacılık, deri ve dokuma işleri ciddi bir şekilde gelişmişti. Avrupa bize hayranlıkla bakıyordu. Bizim ecdadımız 200 yıl öncesine kadar pek çok Avrupa ülkesinin önünde yer alıyordu. 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle geleceğe büyük bir miras bıraktığımızı düşünüyoruz. 

MARKETLERDE FİYATLAR DÜŞMÜYOR

Ülkemizin geçtiğimiz yıl yaşadığı dalgalanmada maalesef bazı kesimler iyi bir imtihan veremedi. Dalgalanmayla asla orantılı olmayan fiyat artışlarıyla ilgili örnekler her gün karşımıza geliyor. Bu akıl ve ahlak dışı artışları hep birlikte düşünmeliyiz. Devletimiz, milletimizin üzerindeki yükleri azaltmak için elinden geleni yapmıştır.

Birilerinin 'piyasanın şartları' kılıfı ile  fırsatçılığa yönelmesi gerçekten çok üzüntü vericidir. Faiz oranları, enflasyon belli oranda düşmüş. Buna rağmen  markette hala sebze meyvede fiyat düşmüyor. Bunun ahlaki bir temeli olabilir mi? Bu marketlerde benim halkımı sömürme mücadelesini devam  ettirenler varsa bunun hesabını sorma görevi de bizimdir ve hesabını  sorarız.

İhracatımız bu yıl 168 milyar doları aşarak rekor kırdı. Hedefimiz 500 milyar dolar. Sayın Trump son görüşmelerimizde en az 75 milyar dolarlık ticarete ulaşmamız gerektiğini söylüyor. Dün akşamki görüşmede bunu tekrardan dile getirdik. 

PUTİN İLE DE GÖRÜŞME YAPACAĞIZ

Ülkemizin güvenliğinin sınırlarımızdan değil ötesinden başladığına inanıyoruz. Yıllardır ülkemizi kendi içine kapatanlar bizim bu politikamıza engel olmaya çalışıyor. Zeytin Dalı harekatındaki şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Biz oralardaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemize en ufak saldırıda bulunanlar bunun bedelini çok ağır ödeyecekler. Tüm terör örgütleri bunun bedelini ağır ödüyor. Sayın Trump'la görüştüğümüz gibi 20 mil sınırlarımızın ötesinde bu bizim için bir koridor. Pazartesi, Çarşamba Rusya ziyaretimiz var. Suriye konusunu ele alacağız. Sayın Putin ile de görüşme yapacağız. Münbiç'i asıl sahiplerine teslim edeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok.

Ülkemize karşı yeni bataklık haline dönüşecek  bir güvenli bölge uygulamasına asla izin veremeyiz.