Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum adaylarını tanıtıyor.

Aşkale: Ahmet Yaptırmış

Aziziye: Muhammet Cevdet Orhan

Çat: Melik Yaşar

Hınıs: Erdoğan Eren

Horasan: Abdulkadir Aydın

Karaçoban: Sedat Gümüş

Karayazı: Sedat Karaduman

Köprüköy: Osman Belli

Narman: Burhanettin Eser

Oltu: Celal Çelebi

Olur: Tahsin Oktay

Palandöken: Muhammet Sunar

Pasinler: Ahmet Dölekli

Pazaryolu: İbrahim Şahin

Şenkaya: Yavuz Bedir

Tekman: Mustafa Ergin

Tortum: Ömer Hancı

Yakutiye: Mahmut Uçar

İspir: Ahmet Coşkun MHP (Cumhur İttifakı adayı)

Uzundere: Hilmi Aktoprak - MHP (Cumhur İttifakı adayı)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

- Bir asır önce manda ve himaye kabul edilemez diyerek 7 düvele meydan okuyan Erzurum 15 Temmuz'da darbecilere dünyayı dar etmiştir.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

15 Temmuz'da bütün millet caddelere, sokaklara döküldü. Sen ise Bakırköy Belediyesi'nde kahveni yudumluyordun. Sen korkaksın, korkak. Korkaklar zafer anıtı dikemez. Diktatörler zafer anıtı dikemez. Biz darbecilerin karşısındayız. Dünyanın neresinde bir darbeci, darbe varsa onların karşısındayız. Mursi'ye darbe yapanlarla b ir kere görüşmedim Nerede olursa olsun darbecilerle yan yana olmayacağız. Demokrasinin gereği sandığa saygıdır. Venezuela'daki darbe girişiminin karşısındayız.

"EN YÜKSEĞE TAŞIYACAĞIZ"

Erzurum'un bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden yana kullanacağına inanıyorum. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini inşallah hep birlikte yücelteceğiz, en yükseğe taşıyacağız. Türkiye'de siyasetin ölçüsünü hizmet haline getiren AK Parti'dir.

10 bin kişilik kapalı spor salonunu yatırım programına aldık. İnşallah bu kapalı spor salonu ile birlikte artık baskette de inanıyorum ki Erzurum çok farklı şekilde ileri ileri gidecek.

ŞEHİR HASTANESİ MÜJDESİ

Bir müjde veriyorum. Bin 200 yataklı şehir hastanesini şehir merkezine kazandrıyoruz. 24'ü hastaneden oluşan toplam 92 adet sağlık tesisini Erzurum'a kazandırdık. Şimdi şehir hastanesini kazandırıyoruz. Emekli ve gazilerimiz için 5 bin toplu konut inşa edeceğiz. 

Erzurum'a 5 baraj 13 gölet inşa ettik. Erzurumlu çiftçilerimize 1.3 milyar tutarında tarımsal destek verdik. 

"AMAÇ HEP AYNIYDI"

Birliğimizi, beraberliğimizi, bağımsızlığımızı sarsamaya çalıştılar. Ortada görünen örgüt isimleri farklı olsa da senaryo ve amaç hep aynıydı. Amaç Türkiye'ye diz çöktürmekti. Başaramadılar. Onlar çukur açtı, biz onları çukura gömdük. Bundan sonra da gömeceğiz. Asla bizi bölemeycekler. Suriye sınırında olanların gerisinde Suriyeli değil, Türkiye hesapları var.

ADANA MUTABAKATI

Bizi birilerinin Suriye'ye davet etmesine gerek yok biz zaten 1998’de Adana mutabakatı ile bunu imza altına aldık. Adana Mutabakatı bölücü terör örgütünün mensuplarının bize teslimi gerektiriyor. Mutabakat devam ediyor. Daha kararlı devam edecek.

Sabrımız sınırsız değil, sonsuza kadar beklemeyiz.

SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGE PLANI

Sorunun çözümü için kurulan masayı başka birileri dolduruyor. Müsaade etmeyeceğiz. Fıratın doğusu sabrımız sınırsız değildir. Bize verilen sözlerin yerine gelmesini  sonsuza kadar bekleyecek değiliz. Söz verilen bölge kurulmalı. Güvenli bölge sözünün bir kaç ay içinde gelmesini bekliyoruz. Yoksa tampon bölge veya güvenli bölgeyi biz kuracağız. Sahadaki fiili kontrolün de bizde olması gerekiyor. Bir bedeli olacaksa da biz ödemeye hazırız.