İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Kars 15 Temmuz'da tankların önüne gövdesini siper ederek kısa sürede hepsini kışlasına geri dönmesini sağlamıştır. Kars bugün de ülkesine saldırmak isteyenlere geçit vermeyeceğini göstermiştir. Kars'a bir teşekkür de 16 Nisan için borçluyum. Yüzde 51 diyerek tercihinizi büyük ve güçlü Türkiye'den yana gösteriniz. Kars'ın bizim gönlümüzde hep ayrı bir yeri olmuştur. Bizde Türküyle Kürtüyle Azerisiyle ayrılık yok bizde birlik var. Biz ayırabilir miyiz insanoğlunu birbirinden?

"EĞİLİRSENİZ HAKKIM SİZE HELAL OLMASIN"
Gençler, ne makamların ne gücün ne paranın karşısında eğilmeyeceksiniz. Eğilirseniz hakkım size helal olmasın! 250 şehidimiz olsun. Birileri Amerikaya gider bu ülkenin asıl sahipleri burada kalır.

"SAHTE MAHKEMELERLE BENİM ÜLKEMİ YARGILIYOR"
Kimisi Hans'ın kimisi George'nin kölesi oluyor. Kimisi kurulan sahte mahkemelerle benim ülkemi yargılama kalkıyor. Boşuna uğraşmayın. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan olsun. FETÖ'nün temsilcileriyle kurulan mahkemeler asla benim ülkemi mahkum edemez. 

"UÇAK FİYATLARI DÜŞECEK"
Biz hizmet ederiz biz yaparız ama birileri de malum zat gibi iftira eder. Bölgenin en modern havalimanı Kars'ta kuruldu. Az önce sayın valim  "Fiyatlar birza pahalı. Uçak fiyatları. Uçak sayısı da az. Otel sayısı az" dedi.  Ben buradan turizm sektörünün içinde olanlara sesleniyorum gel Kars'a otel yap. Uçak fiyatlarını da inşallah indirecekler. Ben de arkadaşlarımla takip edeceğim. 

"ÇOCUKLARIM YURTDIŞINA PARA GÖNDERMEDİ"
Tatsız bir tartışma var. Vaktinizi bunlarla israf etmiş olmaktan dolayı bir kaç hususa açıklıık getirmek istiyorum. Ana muhalefetin başındaki zat bir iddia ortaya attı. Görünüşte laflar çok büyük özüne bakınca komedi var. Bu şahıs geçen hafta Çorum2da söylediğini beyan ettiği iddialara atıfta bulundu. Arkadaşlarımız aradılar böyle bir konuşma bulamadılar. Beyefendi 17 Kasım'da Çorum'a hiç gitmemiş Tekirdağ'daymış Çorum'la Çorlu'yu karıştırdı. Aynen şu ifadelerle şahsımı itham ediyor. Senin çocukların vergi cennetlerine para gönderdi mi göndermedi mi? Oturup hesaplaşalım diyor hesap uzmanıymış ya. Benim bu zatı dinleyerek heba edecek vaktim olmadığından söyledikleri kulağıma geç ulaştı. Gayet açık cevap verdim. Benim çocuklarım yurtdışında hiç bir yere para göndermediler. Yurtdışındaki bankalarda çocuklarımın eniştemin hesabı yok.

"MEYDAN OKUDUM"
Belge varsa çıkart gereğini yapayım dedim. Ben meydan okudum. Azıcık onuru, haysiyeti, şerefi olan birinin iki yoldan birini seçmesi gerektiğini ifade ettim. Parti toplantısında elinde bir takım kağıtlar bilmem ne adasına şu kişi şu kadar dolar yatırdı diye belgelendirdi. Ama kağıtları düne kadar kimseye vermedi. Ardından benim veya herhangi bir yakınımın yurtdışına giden parası olmadığını söyledim.

"FENA HALDE TONGAYA DÜŞÜRMÜŞLER"
Birisi güya özel kalem müdürümmüş. Öyle bir özel kalem müdürüm olmadı o isim bir işadamı. Ama klavuzu karga olanın...Dün belge dedikleri kağıtları gördükten sonra gördük ki birileri bu zatı fena halde tongaya düşürmüş. Ayak kaydırma oyunlarına bu defa Kemal'in kendisini kurban edecekler. Bir şirket alışverişi için yapılan ödemelerin dekontlarını yurtdışına para gönderiyor diye yutturmuşlar. Yurtdışına para da göndermiş olsalar yaptıkları iş gayet normal olurdu.

"SİYASETTEN ÇEKİL"
Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere. Hani Cumhurbaşkanının yakınları vergi cennetlerine para gönderiyordu? Nerede bunun belgeleri? Artık anamuhalefet demeyeceğim anahıyanet diyeceğim. Azıcık onuru, haysiyeti, şerefi olan birisi ne yapar? Ben gereğini yaparım belge varsa. Yoksa sen siyasetten çekil CHP'nin başından da çekil de karşımızda doğru dürüst muhalefet bulalım. İftiracı olduğunu itiraf etti mi? Hayır. Meşhur bir şarkı vardı ya. Allahım neydi günahım? Şeytan taşlamaktan tavafa fırsat kalmıyor. Bizimki de aynı o. Ben bu zata haddini bildiririm de milletimizin Allah yardımcısı olsun. Kendisinin surat derisi biraz kalın olduğu için yalanlarını yüzüne vurmamıza rağmen yerinde durdu. 

"SEN KİMSİN SANA İSPATLAYACAĞIM?"
Şimdi de Suriyelilere kafayı takmış . Sen ne anlarsın muhacirden ne anlarsın ensardan? Almanların bir mülteci anlayışı var Lübnan keza öyle. Biz 30 milyar doları aşkın rakamı Türkiye olarak harcadığımızı söylüyoruz diyor ki ispatla. Sen kimsin ki sana ispatlayacağım? Ben de şu anda 3 milyonluk dava açtım. Bu davalardan kazandıklarımızı da inşallah biz hanımlar için onlara bir konaklama yurdu ve evi yapacağız. Geçenlerde hanımlara da ters laflar etti. Bunun hanımlara da saygısı falan yok. Zaten önümüzdeki seçimi kaybettiğinde eve nasıl gelecek merak ediyorum. Hanıma da bir şey söylemek lazım.