Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz 17 yıldaki istikrar ve güven ikliminde gerçekleştirdiğimiz başarılar, bize önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılara imza atabileceğimize işaret ediyor." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB'un 75. Genel Kurulu'nda önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Oda ve borsalarımız kendilerini uydurarak verdikleri hizmetlerin kalitesini yükselttiler. Aldığımız tüm kararların ortak vicdanın ürünü olması için gayret gösterdiki. Ülkemizin ve şehirlerimizi sorunlarını beklentilerini tartıştık, birlikte çözüm yolları geliştirdik. Türkiye'yi 2023 hedeflerine inşallah yine birlikte ulaştıracağız. İş dünyası kendini geleceğine ne kadar hızlı hazırlarsa biz de o hedeflerimize çabuk varırız.

Türk malı ibaresi artık dünyanın dört bir yanında kalitenin sembolü haline geldi. Sizler yatırımlarına devam ettiğiniz sürece, bu milletin önünde kimse duramaz. Birileri borçlanma rakamları üzerinden fırtına kopartmaya çalıştığının farkındayız. 17 yıldaki istikrar ve güven iklimi çok daha büyük başarılara imza atacağımızı işaret ediyor.

"BAZI SİRK CAMBAZLARI OLUMSUZ HAVA YARATMAYA ÇALIŞIYOR"

Ülkemize 201 milyar dolarlık uluslararası yatırım getirme başarısını birlikte getirdik. Milli gelirimizi 3 kattan fazla artırmayı yine birlikte başardık. Birileri borçlanma rakamları üzerinden fırtına koparmaya çalışıyor. Bunun farkındayız. IMF'ye borcu biz sıfırladık. Bazı sirk cambazları döviz rezervine yönelik psikolojik olumsuz hava yaratma gayreti içinde.

Amaç ülkemize siyasi olduğu kadar ekonomik olarak da diz çöktürmek. Patateslerin, soğanların depoda nasıl çürütüldüğünü gördük. Ne mesajlar verilmek istendiğini de hep birlikte milli bir mesele olarak görmeliyiz. Bize bedel ödetmeye çalışıyorlar.

"TERÖR ÖRGÜTÜYLE EL ELE OLANLAR BİZİMLE İTTİFAK HALİNDE OLAMAZLAR"

Türkiye ittifakı diyerek 82 milyon vatandaşımın bir araya gelmesi idealini hayata geçirmeye çalışıyor. Bazıları Türkiye ittifakı ifademizden fitne çıkarma gayretinde. Merhum Aliya İzzetbegoviç'in 'Savaş ölünce değil, düşmana benzeyince kaybedilir' sözünü unutmadan, inancımıza sıkı sıkı sarılarak mücadele edeceğiz.

TOBB çatı altında kucaklaşamıyorsa bunun hesabını verecek değilim. Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık. Onun için Türkiye İttifakı dedik, Cumhur İttifakı dedik. Terör örgütüyle ele olanlar bizimle ittifak halinde olamazlar. Bazıları hemen Cumhur İttifakı alternatifi gibi göstererek fitne çıkartmaya çalıştı. Maruz kaldığımız ekonomik saldırılara cevap verme zamanıdır. İstihdam seferberliğimize destek vermek her iş insanımızın vefasının gereğidir.

Turizmde biz talepler geldiğinde bunların hepsine desteği verdik, veriyoruz. Gerek yerli gerekse küresel sermaye. Şehir hastaneleri ile sağlık en önemli adımları attık, atıyoruz. Yerli yabancı kim olursa olsun bu kapıları açtık açmaya devam ediyoruz. Bu yatırımlar için kim gelirse veya kimleri getirirseniz başımızın gözümüzün üstesinde yeri vardır. Yeter ki getirin ülkemizde yatırım yapsınlar. 

"BU AY 170'İ AŞKIN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRDİK"

Gezi olayları niye yapıldı. Bunlar Türkiye'ye diz çökertmek için atılan adımlardı. Yeni oyunlar da oynandı  ama başarılı olamadılar. Terör artık eskisi gibi esmiyor. Güneydoğu'da artık bir huzur iklimi eskiyor. Bunun daimi kılacak olan yatırımdır. Sadece bu ay 170'i aşkın teröristi etkisiz hale getirdik.

İzmir'de 12 YPG'liyi  bu gece gözaltına aldık. Güvenlik noktasında bunu başarmadan ekonomide de başarıyı yakalamak mümkün değil. İstikrar ve güven... Bunları gerçekleştiriyoruz. Fırsatları doğru şekilde değerlendiremezsek ecdadımıza ve evlatlarımıza mahcup oluruz. Kur, faiz ve enflasyonu mutlaka hedeflerimize  uygun seviyelere indirmekte kararlıyız."

Gerçek bağımsızlığın yolu gıda güvenliğinden geçer. Buğday alım fiyatlarını paylşamak istiyorum. Sert ekmeklik buğdayın fiyatı 1350 lira olmuştur. Arpa alım fiyatı yüzde 33 artışla ton başına  1100 lira olarak belirlenmiştir.