31 Mart seçimleri kapsamında ilk miting için Sivas'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı coşkulu bir kalabalık karşıladı.

Erdoğan'ın konuşmadan satır başları şöyle:

Sivas, seni tüm ilçelerin, tüm vatandaşlarınla gönülden selamlıyorum. Sivas yiğido söyleminden de anlaşılacağı üzere zalime, tarumara boyun eğmeyen bir şehirdir. Milli mücadelemize Gazi mücadelemize Gazi Mustafa Kemal'le birlikte başkentlik yapmıştır. Bu yolda can vermiş nice şehidimizi de bu vesileyle rahmetle yad ediyorum.

Hep birlikte ele ele vereceğiz, omuz omuz vereceğiz. Bütün eksikleri nasıl giderdiysek bundan sonra da gidereceğiz. 

"TOPLANTIYI PROVOKE ETMEYİN"

Mitingde kadro talebinde bulunan bir gruba, "Alışılmış bir siyasetçi değilim. Şu toplantıyı provoke etmeyin. Bizden kadro beklemeyin. İstediğinizi verdik" dedi.

SEBZE-MEYVE SPEKÜLASYONU

Gerekirse tanzim satışları belediye eliyle kurarız ve ucuza satış yaparız. En ucuz fiyata ürünleri getiririz dedik. Bakanlıklarımız çalışmalaya başladı. 

Birileri çıkıyor Muhsin kardeşimi istismar etmek suretiyle Sivas'ta belediyeyi alma gayretine giriyor. Şu ana kadar Sivas'a verilmemiş hizmetleri veren bir AK Parti iktidarı var.

"SAKIN İNANMAYIN"

Bazı dedikodular oluşturuyorlar, neymiş AK Parti adayını çekecekmiş. Sakın bu yalanlara inanmayın, aldanmayın. Bizler milletimize hizmette elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. 

31 Mart seçimi kampanyımızı buradan Sivas'tan başlattık. Sivas Selçuklu'nun kalbi Osmanlı'nın vicdanı Cumhuriyetimizin aklıdır. Sivas Kongresi ortak aklın merkezidir. Sivas cumhuriyetimizin temellerinin atılığı şehirdir. Burası esarete meydan okuyan bir karargahtır. 

"HER ELİ KIRARIZ"

Sivas, "Vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz" diyerek 7 düvele meydan okumuştur. 4 Eylül'de Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümünü kutlayacağız. Milletimiz istiklaline ve istikbaline sahip çıkacağını Sivas'tan haykırmıştır. 100 yıl önce Sivas'ta söylediğimizi 100 yıl sonra burada tekrar ediyoruz. Bayrağa, istiklalimize uzanan her eli kırarız. İçeriden ya da dışarıdan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere cevabını veririz. Türkiye'nin beka meselesini kendi akıllarınca dalgaya alanlar, 31 Mart'ta milletten tokat yiyecek. Cumhurbaşkanlıpı Hükümet Sistemini tartışmaya açarak yeniden eski Türkiye hayali kuranların hevesi kursaklarında kaacaktır.

"55 BİN METREKARELİK MİLLET BAHÇESİ"

Son 16 yılda Sivas'a 28 katrilyon TL yatırım yaptık. Eğitimde 3 bin derslik inşa ettik. Sivas'a ikinci üniversiteyi biz kurduk. Bizden önce üniversite yoktu. 55 bin metrekarelik alana millet bahçesi yapıyoruz. Ben kıraathane diyorum, CHP kumarhane diyor. Bunların durumu bu.

YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ

Bu yıl test sürüşlerini başlayıp önümüzdeki yılda hizmete açacağız. Ulaştırma Bakanı da burada. İşi takip edip bitirmezse güle güle... Demiryollarımızın ihtiyacı olan travers fabrikasını istihdam sağlamak için Sivas'a kurduk. Yüksek Hızlı Tren yaptık. Şimdi onlar 'aman yapmayın' der. Ankara-Yozgat-Sivas YHT hattı yapımı devam ediyor. ve bu hatlar Ankara-Sivas yolculupu 2 saate düşüyor.

İDAM AÇIKLAMASI

Kalabalığın 'idam' sloganlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah meclisimizden öyle bir karar çıktığında 'onaylarım' dedi.

"SİVAS'I 20. İL OLARAK LİSTEYE EKLEDİK"

Sivaslı çiftçilerimize toplam 2 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Kenevir üretimi artırma kararımız çerçevesinde  Sivas'ı 20. il olarak listeye ekledik. Artık Sivas'ta kenevir üretilecek. Sivas'ta bir teknopark, bir de araştırma geliştirme merkezi kurduk. 16 yılda Sivas'ı tarihi hizmetlerle buluştuk. Talimatı veriyorum. İnşallah Ulu Camii'nin de restorasyonunu başlatacağız.

CHP, HDP, İYİ Parti, Saadet Partisi dördü de el ele kol kola yürüyorlar. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu...