İDLİB'de 5 şehit vermemizin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında canlı yayınla Türkiye'nin İdlib kararını açıklıyor. Cumhur ittifakı ortağı Devlet Bahçeli, "Türkiye Şam'a girmeyi planlamalı! Yansın Suriye yıkılsın İdlib' diyerek çıtayı ve beklentiyi yükseltmişti.

Türkiye geçen hafta 7 şehit verdiği İdlib'de bu hafta da 5 şehit haberi ile sarsıldı. Ankara 2 hafta içinde gerçekleşen bu saldırılara 'misliyle' karşılık vermenin dışında etkili bir hamle yapmayı planlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib konusunda alınan kararı AK Parti grup toplantısında ilan ediyor. Türkiye'nin ve dünya medyasının gözü bu açıklamalara çevrildi. Merakla beklenen saat 11.00'daki AK Parti grup toplantısı biraz gecikmeli olarak başladı. İşte Erdoğan'ın beklenen açıklamaları:

Türkiye seyirci kalmayacaktır

Bugüne kadar İdlib'de verdiğimiz şehit sayısı 14'ü buldu. İdlib'de rejim ve onlarla hareket eden Rus güçleri ile İran destekli militanlar sürekli sivillere saldırıyor kan döküyorlar. Herkes gözünü kapatsa vicdanını dondursa da Türkiye bu duruma seyirci kalmayacaktır.

Şubat ayı sonuna kadar rejim güçleri belirlenen sınırların dışına çıkartılacak

Şubat ayı sonuna kadar rejimi gözlem noktaları gerisine çıkartmakta kararlıyız. Havada karada ne gerekiyorsa tereddüt etmeden bunu yapacağız.

İdlib'deki askeri gücümüzü tahkim ettik. Artık kimsenin taşkınlığına satılmışlığına göz yumacak değiliz.

Askerlerimize zarar gelmesi halinde rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum

Karada rejim güçlerini belirlediğimiz sınırların ötesine kadar kovalayacağız. Bu süreçte gözlem noktalarındaki askerlerimize zarar gelmesi halinde bugünden itibaren İdlib ile Soçi muhtırası sınırları ile bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum.

FETÖ'nün siyasi ayağı Kılıçdaroğlu ve ekibidir

FETÖ'nün siyasi ayağı bizatihi Kılıçdaroğlu ve ekibidir. FETÖ'yü suç örgütü olarak ilan eden ve o MGK kararının altında imzası olan benim. Baykal'ın yerine Kılıçdaroğlu'nun gelmesi ile CHP bu işin tam göbeğine yerleşmiştir. Seni oraya getiren FETÖ. Baykal'a kaset kumpasının savcısı FETÖ'den ihraç edildi.