Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın gündeminde kabine revizyonu, muhalefetin 128 milyar eleştirileri ve Adnan Menderes benzetmesi vardı.

Kabine'de yeni görev alan isimlere başarılar dileyen Erdoğan, önceki isimlere de teşekkür etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın kendisine yönelik 'Adnan Menderes' benzetmesine sert tepki gösteren Erdoğan, ''Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık'' dedi.

Erdoğan 128 milyar tartışmasında ortaya atılan rakamın ve anlamın yanlış olduğunu belirterek, "Baştan sona yanlış, baştan sona cehalet'' sözlerini kaydetti." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Dün gece hem bir bakanlığımızı 2'ye böldük, 3 yeni bakan ataması yaptık. Kabinemizde birlikte mesai yürüteceğimiz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a başarılar diliyorum.

Artık genel merkezimizde, Meclis grubumuzla, kabinimizle tüm teşkilatımızla 2023'e odaklanmamız gereken bir döneme girdik. Bundan sonrasının daha kolay olacağını biliyoruz. Kuruluş döneminden sonra Cumhuriyet döneminin en üretken ve verimli 20 yılını yaşadık. Türkiye büyüdükçe karşısına çıkan tuzakların, saldırıların çağının da büyüdüğünü görüyoruz. Partimize yönelik kapatma davasından gece yarısı bildirisine pek çok haksız, hukuksuz çirkin tezgaha maruz kaldık. Her saldırıya cevabı geriye çekilerek değil, daima ileri atılarak verdik.

ADNAN MENDERES BENZETMESİNE TEPKİ
Çıkmış bir ahlaksız benim akıbetimi de Menderes'in akıbeti gibi olabileceğini söylüyor. Be ahlaksız be edepsiz, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Biz ölümden korkmadık. Siz ölüm dendiği zaman kaçacak delik arayanlardansınız. Yani Menderes'in akıbetinden memnun mu oluyorsunuz? O akıbeti de arayanlar da sizdiniz. Boşuna uğraşmayın.

EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİSİ
Kılıçdaroğlu, 'Emekli olanlar darbe yapabilir mi?' diyor, 'Ne duruyorsunuz, dökülün sokağa' diyorlar. Siz o akıl hocalarınızla birlikte yürüyorsunuz. Ama bu ülkede her şeyi bitmiş bu akıl hocalarına yer ve yol kalmayacak. Terör örgütlerinin başını sınırlarımız dışındaki asıl kaynaklarında da birer birer ezdik.

DIŞİŞLERİ BAKANINA TEŞEKKÜR
Dışişleri Bakanımıza Yunan Dışişleri Bakanı ile yaptığı toplantıda verdiği cevaplar nedeniyle de teşekkür ediyorum. Asla baş eğmeyeceğiz. Baş verip baş eğmeyen bir millet olarak önceliğimiz istiklalimizdir.

128 MİLYAR DOLAR TARTIŞMASI
Türkiye makroekonomik dengeleri gerçekten sağlam olduğu için son 8 yıldır tüm gizli açık saldırılara rağmen ayakta kalmayı başarmıştır. 2002 öncesi Türkiye'sinin siyasi, sosyal ve ekonomik ikliminde bu tür saldırılar ile karşılaşmış olsaydık, düşeceği durumu tahayyül etmek istemiyoruz. Bugün de önceliğimiz istiklalimizdir. Mücadeleyi ekonomide de faiz, kur, enflasyon şer üçgenine karşı yürüttük.

Ne yapacaktık? Başımıza gelenlere rıza mı gösterecektik? Ekonomik saldırıya seyirci mi kalacaktık? Ağustos 2018'de Amerikan yönetiminin açıkladığı haksız yaptırım kararının ardından yaşanan kirli gece yarısı saldırılarına seyirci mi kalacaktık? Salgınının sıkıntılarına seyirci mi kalacaktık? Bir süredir sanki hazine bulmuş gibi sarıldıkları 128 milyar dolar meselesini bu fotoğraf içinde okumak gerekiyor. Esasen ortada akıbeti anlama arayışı olmadığı için söylenen sözlerde doğru olan hiçbir doğruluk yoktur. Ne rakam doğru, ne rakama yüklenen anlam doğru ne de kampanya doğru. Baştan sona cehalet, baştan sona yalan."