Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bizler vatanını, bayrağını ve istiklalini koruyabilmek için nice çetin imtihanlardan geçmiş ve çok zor şartlar altında bile taviz vermemiş bir milletin çocuklarıyız. Tarihimizin en derin izlerini hafızalarımıza kazıyan dönemlerden biri şüphesiz milli mücadele yıllarıdır. Milli mücadelenin işaret fişeği Sivas'ta atıldı.Sivas milli mücadelenin ve Cumhuriyet'in ilk merkezidir.

Yurdun dört bir yanından Sivas'a gelen delegeler burada milli bir duruş sergilemişlerdir. Sivas'taki heyecanı ve kararlığı asla kaybetmedik. Sivas'taki tarihi toplantıda bütün vatan temsil ediliyordu. Sivas'taki kararlılığı kaybetmediğimizi de tekrarlamak istiyorum.

Sivas 108 gün boyunca milli mücadelemizin başkentliğini yürüttü. Sivas Anadolu'nun birlik ve dirlik yurdudur. Sivas vatan sathında önemli bir şehir olarak ortaya çıkmıştır. O dönem sadece jeopolitik konumuyla değil, Sivaslıların sağlam duruşuyla da en emin belde olarak görüldü. 

Sivas'ın gönlünde nifak değil birlik ve beraberlik duyguları yer bulur. Bu şehirde karşılık bulamayan bir siyasi hareketin ülkenin tamamında başarıya ulaşması mümkün değildir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK KOYDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinlikler kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Törene, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı bakanlar, Sivas Valisi Salih Ayhan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, çelenk sunma töreninin ardından Atatürk Kongre Müzesi'ne geçti.