Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki STK temsilcilerini kabul etti.

"SİZLER BU YÜKTEN NASİBİNİZİ ALACAKSINIZ DEDİM"
Burada gündeme yönelik önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kapıları açınca telefon, telefon üstüne gelmeye başladı, 'Kapıları kapatın'...'Bitti o iş, artık kapılar açılmıştır. Şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız' dedik." dedi.

PUTİN İLE YAPILACAK GÖRÜŞME
dlib'de tarihi mücadelenin verildiği dönemde gösterdiğiniz birlik için şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum." diyen Erdoğan, 5 Mart'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeye de değindi.

Erdoğan, "Gelişmeleri değerlendireceğiz. Temenni ederim ki artık ateşkesi veya diğer adımları atar ve bu işi süratle neticeye kavuştururuz." şeklinde konuştu.

"REJİM AĞIR KAYIPLAR VERİYOR"
İdlib'de başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nda 2 bin 557 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "135 tank, 22 zırhjlı araç, 45 top, 44 çok namlulu roketatar, 8 rejim helikopteri, 5 hava savunma rampası, 12 tank savar, 29 uçaksavar, 1 İHA, 7 mühimmat rampası, 9 mühimmat deposu olarak kullanılan bina, 2 uçak, 2 füze rampası etkisiz hale getirildi. Sizlerden beklentimiz bu mücadeleye kendi alanınızdaki gayretlerinizle destek vermenizdir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "15 Temmuz'da başaramadıklarını Suriye üzerinden hayata geçirmeye çalışanları bir kez daha hüsrana uğratmakta kararlıyız. Dünyada Türk milletinden başka, kısa sürede bu kadar çok saldırıya maruz kalıp da ayakta kalabilecek başka toplum var mıdır, zannetmiyorum." dedi.

"DİPLOMATİK KANALLARI KULLANIYORUZ"
Tüm diplomatik kanalların kullanıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temennimiz bir an önce bu mücadeleyi zaferle neticelendirerek daha fazla kan dökülmesinin önüne geçmektir. Bunun için sahadaki mücadelemiz yanında tüm diplomatik kanalları kullanıyoruz. Yumruk gibi bir arada olduğumuz, duvarın tuğlaları gibi kenetlendiğimiz sürece bu ülkenin sırtını yere getirebilecek güç yok. Her bir şehidimize karşılık, onlarca rejim unsurunu etkisiz hale getirerek, uçağından tankına imha ederek çok ağır bedeller ödetiyoruz." diye konuştu.