Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken açıklamalarda bulundu,  basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli'nin görüşmesine ilişkin Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın  Bahçeli arasında Cumhur İttifakı'nı oluşturan iradenin tazelenmesine dönük son  derece önemli ve verimli bir görüşme yapıldı. Gayet memnuniyet verici bir  görüşme, yerel seçimdeki iş birliği ile ilgili olarak da son derece olumlu bir  noktada olduğumuzu, memnuniyet verici bir noktada olduğumuzu ifade edebilirim."  diye konuştu.

Cumhur İttifakı'na dönük, iki partinin de sahiplendiği güçlü iradenin  bir kez daha teyit edildiğini ve tazelendiğini dile getiren Çelik, yerel  seçimlerdeki iş birliğine dönük önemli bir aşamaya geldiklerini, son derece  olumlu bir noktada olduklarını söyledi.

Çelik, "Bundan sonra takvim şu şekilde işleyecek; genel başkan  yardımcısı arkadaşlarımız, bizden Sayın (Mehmet) Özhaseki, Milliyetçi Hareket  Partisi'nden Sadir Bey (Durmaz) ile görüşüyordu, bir araya gelecekler ve bu  şekilde bu görüşme gerçekleştikten sonra tekrar kendi vardıkları sonuçlarla  ilgili olarak genel başkanlarımıza rapor sunacaklar. Arkasından genel başkanlar,  liderler tekrar bir araya gelecekler ve böylece yerel seçimlere dönük olarak,  ittifakla ilgili olarak çerçeve ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

Belediye başkan adaylarının açıklanması konusuna da değinen Çelik,  şöyle devam etti:

"AK Parti'nin cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir  tanıtım toplantısı olacak, bir tanıtım toplantısı yapacağız. Burada Ankara,  İstanbul, İzmir dahil olmak üzere yaklaşık 40 kadar yerdeki adaylarımızı ilan  edeceğiz."

Bir basın mensubunun, ittifakın kapsamına ilişkin sorusu üzerine  Çelik, "Detayları paylaşabilecek durumda değilim şu anda. Belli bir çerçeve,  kuşkusuz belli bir model var. Genel başkan yardımcılarına talimat verildi. Bizden  Sayın Özhaseki, karşıdan da değerli bir arkadaşımız bir araya geldiklerinde bunu,  detayını kendi aralarında konuşacaklar." dedi.

Ömer Çelik, raporun liderlere sunulması ve böylece çerçevenin tam  olarak ortaya çıkmasının ardından bunun paylaşılabileceğini dile getirerek,  "Şimdi çok olumlu bir aşamada olduğumuzu, bundan sonrasında da daha olumlu bir  noktaya gideceğimizi ifade edebilirim." değerlendirmesini yaptı.

MHP'nin, aralarında illerin de bulunduğu 50 noktada adaylarını  açıkladığının hatırlatılması üzerine ise Çelik, "Bu konuşulan çerçevenin  dışındaki yerleri biz açıklıyoruz. Bir çerçeve var orada, onun dışındaki yerleri  açıklıyoruz. Dolayısıyla bugünkü bir araya gelme, ortaya çıkan irade yerel  seçimdeki ittifaka dönük olarak, yerel seçimdeki işbirliğine dönük olarak  konuşulan yerlerle alakalı bir şey değil. Onun dışındaki bir çerçeve ile ilgili  bu tanıtım yapılacak. 40 kadar yeri bu çerçevede açıklayacağız." diye konuştu.

Genel başkan yardımcılarının görüşmesinin ardından detayların genel  başkanlara sunulacağına işaret eden Çelik, liderlerin tekrar bir araya  gelmeleriyle çerçevenin kesinleşeceğini bildirdi.

Çelik, bir basın mensubunun, "İstanbul, İzmir, Ankara'nın  açıklanacağını ifade ettiniz, bunu o zaman çerçevenin dışında olarak  algılıyoruz." ifadeleri üzerine, "Cümleleri net kurdum." karşılığını verdi.

AK Parti'nin tüm seçim bölgelerinde aday gösterip göstermeyeceğine  yönelik soru üzerine ise Çelik, "Bugün yeni bir durumdayız, dediğim gibi yerel  seçimle ilgili olarak Cumhur İttifakı'nın yerel seçime dönük olarak iş birliği  arayışıyla ilgili son derece olumlu bir noktada olduğumuzu, memnuniyet verici bir  noktada olduğumuzu söyleyebilirim." dedi.