Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’da katıldığı Gençlik Buluşması’nda gerçekleştirdiği konuşmasında, “Türk’ü, Kürd’ü, Çerkez’i, Laz’ı, Abaza’sı, Boşnak’ı, Arnavut’u, Roman’ı aklınıza kim gelirse yaratılanı yaratandan ötürü sevdik ve sevmeye devam edeceğiz. Kardeşlerim bunların sevgileri falan sahte. İnanmayın. Bunlar sevemezler, insan öldürende sevgi olur mu, insanları katleden de sevgi olur mu?” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Gençlik Buluşması’na katılmak üzere Almanya’nın Karlsruhe kentine geldi. Erdoğan, Karlsruhe kentinde bulunan DM Arena’da gerçekleştirilen ‘Gençlik Buluşması’na katıldı. Erdoğan annelerin anneler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, “Tüm kadınlarımızın anneler günü mübarek olsun, kutlu olsun. Ebedi aleme göçmüş olan annelerimize gelin birer Fatiha gönderelim. Değerli kardeşlerim o anneler ki bizleri yetiştirdiler, büyüttüler bu günlere getirdiler. Cennet anaların ayakları altında, babaların değil. Annenin kadrini, kıymetini bilemeyenlerin vay haline” dedi.

 

 

Erdoğan, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler kapsamında yurt dışında yaşayan vatandaşların Cuma gününden itibaren yaşadıkları ülkelerde bulunan temsilciliklerde oy kullanabileceklerini hatırlattı. İçeride ve dışarıda bu milletin değerlerine düşmanların olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların hedefi şahsım veya hükümet değil. Bu değerlere sahip, çıkan bu değerleri yaşatan tüm kardeşlerimizdir. Buradaki her bir kardeşim bu saldırının hedefidir. Şahsım olarak 40 yılı bulan siyasi hayatımda maruz kaldığımız saldırıların hepsini de milletimizin desteği ile savuşturduk “dedi.
Milletin, verilen mücadeleyi kendi değerlerinin mücadelesi olduğunu bildiğini kaydeden Erdoğan, “Bu mücadeleden de aynı anlayışla, aynı birlik beraberlikle başımız dik çıkacağına inanıyorum. Ama bunun için hep birlikte çok çalışmalıyız. Avrupa’da yaşayan bilhassa Almanya’da yaşayan 1 milyon 450 bin seçmen 7 Haziran’da belirli rol oynayacak. Her bir kardeşim şunu çok iyi bilmelidir. Kullanma hakkına sahip olduğunuz oy kesinlikle sadece bir oy değildir. Hani meşhur bir söz vardır: Bir mıh bir nalı kurtarır bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir orduyu, bir ordu bir milleti kurtarır” ifadelerini kullandı.

 

“ALEVİLİK, HAZRETİ ALİ'Yİ SEVMEKSE BENDEN DAHA ALEVİ’Sİ OLAMAZ”

 

Yavuz Sultan Köprüsü’nün yapılmaya devam edildiğini belirten Erdoğan, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü bile bunları rahatsız etti. Şimdi Avrupa’da Almanya’da Hz. Ali’siz Alevilik çıktı ya. Bu Ali’siz Alevilerin içlerinden birisini de aday yaptılar, milletvekili adayı. Kardeşlerim, uyanık olmaya mecburuz. Eğer Alevilik, Hazreti Ali'yi sevmekse benden daha Alevi’si olamaz. Ama yok. Alevilik bir dinse, orada Tayyip Erdoğan yok. Onu 'Alisiz Aleviler' düşünsün” açıklamasını yaptı. 

 

“SANDIKLARI AŞKINIZLA, SEVGİNİZLE, AZMİNİZLE DOLDURMANIZI BEKLİYORUM”

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bazı eksikliklerin olduğuna vurgu yapan Erdoğan, ”Değerli kardeşlerim oy kullanmak bir külfet değil tam tersine bir imkandır, ayrıcalıktır, fırsattır. Sesinizi en iyi şekilde duyurabileceğiniz, gücünüzü en etkin şekilde göstereceğiniz yer dağlardaki silahlar değil, sandıktır. Biz bugüne kadar silahlı örgütleri arkamıza alarak bu ülkede iktidar olmadık tam aksine gönülleri kazanarak iktidar olduk. Birileri de silahlı terör örgütlerini arkalarına alarak ülkede bir şeyler yapmaya gayret ediyorlar. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sayısı yaklaşık 6 buçuk milyonu buluyor. Bunları ihmal eden bir parti ortalama 1’er milyondan kabul etsek Türkiye’deki en az 6 büyükşehir statüsündeki ili gözden çıkarmış olur. Hiçbir partinin, hiçbir siyasetçinin böyle bir lüksü olamaz. Ben sizden elinizdeki gücü en iyi şekilde kullanmanızı özellikle rica ediyorum. Ben Almanya’nın ve Avrupa’nın tamamında sandıkları aşkınızla, sevginizle, azminizle doldurmanızı bekliyorum” dedi.

 

“YENİ VATANIN ALPERENLERİSİNİZ”

 

Erdoğan salonu dolduran kalabalığın Avrupa Parlamentosunda olmasını gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Ermeni meselesinde Avrupa Parlamentosunda ayakta saygı duruşundan bulunanlar gibi değil tavrını koyanlardan olan ses ben sizleri öyle görüyorum. Eğer milletimizin inancına, değerlerine, tarihine, kültürüne bağlı siz insanlar bu bağları etkin şekilde kullanmazsa gelir başkaları bunu kullanır” ifadelerini kullandı. Yurtdışında yaşayan vatandaşların gurbetçi değil, Avrupa’daki en önemli güç olduğunu kaydeden Erdoğan, “Artık 50 yıl önceki Türkiye yok. İşte sizler bu yeni vatanın alperenlerisiniz. Bunu böyle bilmenizi istiyorum. Tütkiye’nin bölgesel ve küresel gücünün en önemli kaynaşığı sizlersiniz” açıklamasını yaptı.

 

“İNSAN ÖLDÜRENDE SEVGİ OLUR MU, İNSANLARI KATLEDEN DE SEVGİ OLUR MU”

 

Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı ekonomik büyümeden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1950’lerden 60’lardan itibaren sizler akın akın buraya gelirken, Türkiye darbelerle, cuntalarla, muhtıralarla, ekonomik ve siyasi krizlerle sürekli savrulmalar yaşıyordu. Sizler burada gurbetin acısını yaşarken Türkiye’de de kardeşleriniz öz vatanında parya durumuna düşürülmüştü. Tek parti döneminden başlayıp 1970’ler 1990’lar boyunca devam eden bu dönemin ülkemize her bakımdan çok büyük maliyeti olmuştu. Kendi içine kapanan, kendi derdine düşen Türkiye coğrafyasını, tarihini, kardeşlerini adeta unuttu” dedi.
Erdoğan Türkiye’yi parasındaki sıfırlar yüzünden alay edilir bir hale getirildiğini belirterek, “Ne günler yaşandı ve 6 sıfırı atmaya karar verdiğimizde arkadaşlara dedim ki bu 6 sıfırı atacağız. Bazıları muhalefet etti. Bazı köşe yazarları eğer 6 sıfır atılırsa enflasyon patlar, çatlar dedi. Hele hele bir tanesi çok iyi bilir eğer bu 6 sıfırı atabilirlerse ben Taksim Meydanı’nda eşekler gibi anıracağım. Bekliyoruz hala. 2002 yılında böyle bir Türkiye’yi devralmıştır” ifadelerini kullandı. Ayrım yapılmadığını kaydeden Erdoğan, “Türk’ü, Kürd’ü, Çerkez’i, Laz’ı, Abaza’sı, Boşnak’ı, Arnavut’u, Roman’ı aklınıza kim gelirse yaratılanı yaratandan ötürü sevdik ve sevmeye devam edeceğiz. Kardeşlerim bunların sevgileri falan sahte. İnanmayın. Bunlar sevemezler, insan öldürende sevgi olur mu, insanları katleden de sevgi olur mu. Öyleyse bu oyuna gelmeyin. Ele ele evereceğiz, omuz omuza vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’daki vatandaşlara seslenerek, “Tek millet, bütün dünyaya duyurması lazım. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz bu yolu böyle yürüyeceğiz. Onlar tek millet diyebilir mi, tek bayrak diyebilir mi, tek vatan diyebilir mi, tek devlet diyebilir mi? Öyleyse 7 Haziran’da bunu diyemeyenlere gereken cevabı benim Avrupa’daki kardeşlerim vermeli” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, bu süreçte yaptırdığı eserleri tek tek anlatmak istemediğini belirterek, “Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserlerimizle övünüyoruz. 79 senede Türkiye yapılan yol miktarı 6 bin 100 kilometre. biz 12 senede 17 bin 600 kilometre yol yaptık. Hani o arabalarınızla Bulgaristan’a kadar gelirdiniz yollar iyiydi. Ama Bulgaristan’dan Türkiye’ye geçtiğiniz yollar rezaletti. Ama şimdi tam aksine. Şimdi Bulgaristan’dan sınıra kadar yollar yine berbat. Edirne’den geçtikten sonra giriyorsunuz otoyola, giriyorsunuz bölünmüş yollara” dedi.