Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘gerekçesiz’ istifasının ardından bir haber de önceki gün Düzce’den gelmiş, AK Partili Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş görevini bıraktığını açıklamıştı. Tüm bu gelişmelerin gölgesinde, dün Kanal D Haber’de; AK Parti MYK toplantısının kaynak gösterilerek verildiği haberde ise  “Aralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de bulunduğu 5 ismin istifasının istendiği” iddiasına yer verilmişti.

Bu iddialar dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’a da sorulmuştu. Bozdağ, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in de aralarında olduğu, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddiasına “Ben Hükümet Sözcüsüyüm, onu parti sözcüsüne sorun” şeklinde karşılık vermişti.

Bu iddialar bugün AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’a soruldu.

Ankara’da gazetecilere konuşan Ünal, “Sayın Cumhurbaşkanımızın partiye dönmesiyle, hem teşkilatlarımızda hem belediyelerimizde yeniden bir değerlerdirme sürecine girdik. Dün akşam da 4 tane il başkanımızın da yeniden atandığı sizlerle paylaşıldı. Belediyelerimizle ilgili de sürdürülen bir çalışma mevcut. Bu çalışma devam ederken ‘şu belediye başkanının istifası istendi’ gibi bir durum söz konusu değil. Belediye başkanlarımızdan bir istifa istenmesi söz konusu değildir. Ama bu şu demek de değildir. Bütün belediyelerimizle ilgili değerlendirmelerimizi yapıyoruz” diye konuştu. Ünal, teşkilatlardaki ‘yenileme’ çalışmalarının yılbaşına kadar ‘bir noktaya geleceğini’ belirtti.

MELİH GÖKÇEK SORUSU
Bir gazetecinin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in ismini telaffuz etmesi üzerine ise Ünal “Melih Gökçek’e dönük haberlerin hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır” yanıtını verdi.