Milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla 55 yerde ön seçim kararı alan CHP'de, örgüt denetimindeki seçimler başladı.

 

 

CHP Parti Meclisi kararıyla 55 seçim bölgesinde ön seçim kararı aldı. Bunun 45'inde tüm üyelerin katılımıyla hakim denetiminde ön seçim, 10'unda ise örgüt denetiminde ön seçim yapılacak.  Alınan karar gereği, CHP örgütü 7 Haziran seçimleri için hafta sonu Adıyaman, Malatya, Mersin, Zonguldak ve Tekirdağ’da sandık başına gitti.

 

Yapılan ön seçimlerde, Malatya'da Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Tekirdağ'da mevcut milletvekili Candan Yüceer, Mersin'de Hüseyin Çakmak ve eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, Adıyaman'da ise Selçuk Tabak çıktı. Mehmet Haberal'ın aday olmadığı Zonguldak'ta ön seçim yarışında ipi Şerafettin Turpçu göğüsledi. Mevcut milletvekili Ali İhsan Köktürk ise dördüncü sırada yer bulabildi.

 

 Trabzon, Muğla, Kayseri, Adana ve Kahramanmaraş'ta önümüzdeki günlerde örgüt denetiminde, 45 seçim bölgesinde ise 29 Mart'ta hakim denetiminde ön seçim yapılacak.

 

Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Balyoz Planı davasında 13 yıl hapis cezası aldıktan sonra yurt dışına çıkan ve yeniden yargılanıp beraat eden Deniz Hakim Yarbay Tülay Delibaş da birinci bölgeden aday adayı.

 

CHP Ankara 2. Bölge'de kesin olmayan listeye göre 105 aday adayı bulunuyor.  CHP'de milletvekili aday adaylığı için 2 bin 822 kişi başvurmuştu.