CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüştü. İki iki lider görüşme sonrası ortak açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İYİ Parti ile işbirliğimizin dört kahramanı var. Son derece mutluyum" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ise, "Gerçekten yoruldular, uzun bir süreçti Türkiye'de ortak çalışmaların olabileceğine ortak çıkarların öne konabileceğini kişisellikten uzak bir çalışma biçimini Türkiye'ye arkadaşlarımız sağlamış oldular. Tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Kavgadan yana değiliz. İsteriz ki bütün belediye tüm vatandaşları kucaklasınlar. İyi parti ile yaptığımız işbirliğinin kahramanları var. Dört arkadaşımız var. İki arkadaşımız İYİ Partiden, iki arkadaşımız CHP’den. Bize hazır bir liste getirdiler. Biz bu demokrasi anlayışını, uzlaşma kültürünü oldukça geniş bağlamda Türkiye’nin önüne koyduğumuz için mutluyum. Bu konuda bizi yüreklendiren genel başkana teşekkür ediyorum"

AKŞENER: NE GEREKİYORSA YAPILACAK 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Bugün İYİ Parti Genel Merkezi’nden iki genel başkan olarak sizlerle bir aradayız. Nezaketleri için teşekkür ediyorum. Ben de hem CHP’nin temsilcisi olan iki arkadaşımız hem de İYİ Parti’den iki arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Zaman zaman intiharın eşiğine geldiler. Uzun bir süreçti.Biz yerel seçimlere gidiyoruz ama izliyorum ki ve izliyoruz ki sanki savaşa giriyoruz. Türkiye’nin coğrafyası nedeniyle, hem iktidarın hem muhalefetin, Türkiye için hedefleri olan grup, ülke terör örgütleri konusunda son derece dikkatli olması gerektiğini, Türkiye’yi korumak için ne yapması gerekiyorsa yapması gerektiğini iktidarın yanında durarak… Burada bir sorun yok, bunlar hep olacak.  Ama biz yerel seçime gidiyoruz. Yerel seçimde ne yapacağız? Muhtar seçeceğiz, belediye genel meclisi seçeceğiz, ilçe belediye başkanı, il belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanı seçeceğiz."

22 BÜYÜKŞEHİR 27 İLDE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

CHP ve İYİ Parti arasında sağlanan uzlaşma kapsamında 31 Mart seçimlerinde iki parti 22 büyükşehir ve 27 ilde iş birliği yapacak. 12 büyükşehir ve 16 ilde CHP'nin, 10 büyükşehir ve 11 ilde İYİ Parti'nin adayları desteklenecek.  Gaziantep Büyükşehir'de İYİ Partili aday yarışacak. Muğla'nın Bodrum ilçesinde iki partinin de adayı yarışacak. Ankara Etimesgut'ta iki parti kendi adayını çıkaracak.