CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Son 7 yıldır saldırıları nasıl boşa çıkardıysak, bu beşinci kol faaliyetlerini de aynı şekilde hüsrana uğratacağız" sözleriyle muhalefeti işaret ettiğini söyleyerek "Bu Franco özentisi diktatör bozuntusuna milletimiz ilk sandıkta, geldiği sandığı gösterip geldiği gibi gönderecektir" dedi. 

"5. kol faaliyeti" tanımının ilk kez İspanya-Fransa iç savaşında milliyetçi güçlere liderlik eden diktatör Francisco Franco tarafından kullanıldığını hatırlatan Özel, "Franco'nun özelliği 36 yıl  diktatörlük yaptı. Recep Tayyip Erdoğan, 18. yılında bir 18 yıl daha yapmak için ancak ve ancak Franco denen diktatörün söylemine sığınıyor. Yok öyle bir şey" ifadelerini kullandı. 

Özel, muhalefete "5.kol" demenin siyasette ve muhalefette yeri olmadığını sözlerine ekledi. 

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ
CHP'li Özgür Özel'in paylaşımına AK Parti cephesinden peş peşe tepkiler geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: "Sinek küçüktür ama mide bulandırır atasözümüzün tam karşılığı olan kişi, çirkin ve alçak tavrın mide bulandırıyor. Hakaret ettiğin ve çirkinliğini kustuğun Lider, beslendiğiniz darbeci vesayetçi yapıları devirdi, birlikte hareket ettiğiniz küresel egemenlere meydan okudu. Peki siz?

18 yıldır çıktınız yenildiniz, çıktınız yenildiniz, çirkefleştiniz. Yine yenileceksiniz! Git pisliğini kusmak için başka bir duvar bul. Bu tür provokasyonlar yerine içinizdeki taciz, tecavüz ve şiddet olayları ile ilgilenin."

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: "Diktatör var" diyebiliyorsan diktatör yoktur. Çünkü diktatörün olduğu yerde diktatör diyebilen yoktur. Ama illa bir diktatör arıyorsan bakacağın yer partindir. Size kapıyı gösteren genel başkanındır. Ha o da diktatör değil; diktatörcük bozuntusudur!

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı: Biden’la aynı dili konuşmayı siyaset sanan acizler sizi! Recep Tayyip Erdoğan Milletin Adamıdır. Haddinizi bilmezseniz, milletimiz haddinizi bildirmeye devam edecek, 18 yıldır olduğu gibi.