MHPKahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türk Milleti’nin tarihinde hiçbir millete nasip olmayan büyüklükte kahramanlıklar yaşandığını belirterek, Çanakkale Zaferi’nin bu kahramanlık destanlarından en önemlisi olduğunu vurguladı.

 

 

MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100 yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dedeoğlu, mesajında bundan tam 100 yıl önce Türk Milleti’nin “yedi düvel”e karşı tek başına vatan, millet ve bayrak sevdasıyla çok büyük bir savaş kazandığına işaret ederek, bu tarihi savaşın aradan geçen onca yıla rağmen halen yankılarının devam ettiğini ve dünyanın her yerinde konuşulduğunu bildirdi.

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Çanakkale Zaferiyle Türk Milleti’nin kendi topraklarında asla yenilemeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiğine de dikkat çekerek, Çanakkale Zaferi’nin dünya tarihine geçmiş en büyük zaferlerden birisi olduğunu hatırlattı.

 

Türk Milleti’nin var olma mücadelesine dönüşen Çanakkale Savaşı’nın, Çanakkale’yi düşmana geçilmez yaptığına değinen Dedeoğlu, mesajında ayrıca şu sözlere yer verdi:

 

“Çanakkale’de, Conkbayırı, Seddülbahir, Alçıtepe, Kireçtepe, Kilitbahir ve Arı burnu gibi daha pek çok cephelerde Mehmet Çavuşlar, Seyit Onbaşılar ve daha nice kahramanlar tarafından verilen amansız mücadele, aradan geçen onca yıla rağmen hiçbir zaman unutulmamıştır. Şanlı tarihimizle her zaman gurur duyuyoruz. Bu vesileyle, Bu vatanı bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi de minnetle anıyoruz.”