AK Parti'nin "Büyük İstanbul Mitingi"  için toplanmalar başladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı miting için alana kurulan sahneye "Büyük Türkiye Güçlü Lider İster" yazıları asıldı ve iki dev ekran kuruldu.  Meydanın bazı noktalarına ekranlar ve vinçlere takılı hoparlörler yerleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri de alana asıldı. Güvenlik noktalarından alana girenlere yağmurluk, Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı dağıtıldı. Miting alanına gelenler x-ray cihazlarının bulunduğu kontrol noktalarından geçerek giriş yaptı. Alana vatandaşlar  koşarak girdi.
 
Alana girişlerde görevliler tarafından yağmurluk, Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı dağıtılıyor. Öte yandan Anadolu Yakası'ndan miting için kalkan tekneler Yenikapı'ya ulaşmaya başladı. 

ÇİLLER: MİLLİ ŞUURLA BURADAYIM
 
AK Parti mitingine katılan eski Başbakan Tansu Çiller, "Bugün bir milli şuurla buradayım" dedi.
Tereröle mücadeleye vurgu yapan Çiller şunları dile getirdi: " Askerlerimiz terörle mücadelede destan yazıyorlar. Bu mücadele dünyada şaşkınlık yaratmıştır. Bu terör ya bitecek ye bitecek demiş bir başbaşakan olarak söylüyorum ki terör mücadelesinin çok önemli bir unsuru dış politikadır. Dış politikada dar bir alanda değişen müttefikler, ciddi bir kararlılık ve süratle geliştirilen çözümler gerektirir. Güvenlik olmadan özgürlüklerin olması mümkün değildir. Güvenlik ortamıyla özgürlükleri yaşamaya başlayan vatandaşlar bunu sağlayan siyasileri kucaklarlar" 
 
"Koalisyonlarla çözüm üretmek ve milleti  memnun etmek çok zordur" diyen Çiller şöyle devam etti:
"24 Haziranda seçimlere gitmekteyiz. Bu çözümleri kim bize getirecek. Karşımızda ittifakları görüyoruz. Bir kısmının çok parçalı olduğunu görüyoruz. Bunlar saygın partiler olabilir ama bu eşyanın tabiatında uyum sağlama zorunluluğu var. Bu partilerin misyonları hedefleri siyasi kültürleri başka. Bunları çok zor görüyorum. Herkes bir söz söyler ama son sözü millet  söyleyecektir"