Başbakan Binali Yıldırım konuşmadan satır başları özetle şöyle
 
Bu yıl 5 bin arkadaşımız siyaset akademisini başarıyla tamamlamıştır. 2008'den bugüne kadar 50 bin kişi siyaset akademisinde eğitim gördü, kendilerini geleceğe hazırladı.
AK Parti siyasetinin başarısının altında yatan önemli sebeplerden biri de geleceğin siyasetçilerini yetiştiren bir okul olma özelliğidir.
Siyaset Akademisinin çalışmalarına katkı veren her kardeşimize huzurlarınızda içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. Akademi çalışmalarına katılan herkese de buradan teşekkürlerimi sunuyorum.
Dün önemli bir adım attık, kararlar aldık. 28 Kasım-11 Ocak tarihleri arasında Doğu'da, Güneydoğu'da yatırımcılarla görüşüldü, onların talepleri dinlendi ve beklentileri görüşüldü. Ortaya çıkan sonuç gayet memnuniyet verici. 23 il için yatırım yapmak üzere müracaat edenlerin sayısı bin 200'ü aşmış durumda. Toplam yatırım miktarı da 20 milyar doları bulmuş vaziyette. Bu yatırımlar bölgede gerçekleşirse 112 bin 400 vatandaşımız, gencimiz iş aş sahibi olacak. Bunu etrafıyla düşündüğümüzde bu sayısı 500 bini geçmiş olacak. 

Üretim tesisini büyütmek ve geliştirmek isteyene de destek verilecek. Fabrikanın içine alet edevat ne lazımsa onunla ilgili makine teçhizatın alımında da destek veriyoruz tabi bu destek faizsiz kredi şeklinde. İşletme desteği de veriyoruz. 
Hizmet sektörüyle ilgili yatırım yapmak isteyenler için de benzer destekler var. Çağrı merkezi kurmak ve veri merkezi kurmak isteyenlere de destek vereceğiz. Bu iki sektör çok önemli, dünyada da çok önemli pazarı var.
Her şeyi devlev vermiyor. Her şeyi devlet verirse o sosyal yardım olur. 100 liralık işin 30'unu kendiniz vereceksiniz. Yatırımcı da elini taşın altına koyacak.
Bölge yıllardır terörden çok çekti, vatandaşlarımız göç etmek zorunda kaldı. Vatandaşlarımızın işine, aşına, canına kast etti. Projedeki amacımız terörle de mücadele etmek. 
Bundan sonra yapmamız gereken, sağlanan güvenlik ortamında tekrar orada yaşamı daha da canlandırmak.
Bazıları niye doğu ve güneydoğuya yapıyorsunuz, başka yere yapmıyorsunuz diyebilir. Aslında o bölgelere yapılan her yatırım, batıya yapılan yatırımdır. Vatan toprağının her karışındaki refah aynı olsun. Doğudan batıya bir göç olmasın. Eğer buraların yatırımını yapmazsak buradan insanlarımız İstanbul'a Ankara'ya gelecek, daha büyük sıkıntı yaşanacak. İnsanlarımızın doğduğu yerde doyuracak olan adımlar atıyoruz. 
Hükümetimiz iş başına geldiğinden bu yana ekonomiyle, adaletle, kalkınma ile ilgili bir çok teknolojik geliştirme çıkardık. Tüm bunları 15 Temmuz darbe girişimine rağmen yaptık.
Üç ülke ayrıca Suriye'de siyasi sürece uluslararası toplumun katkı sağlamasını, BM kararlarına uymasını bekliyor. Suriye'de barışın sağlanması, terör örgütlerinin temizlenmesi için bir yandan da biz Fırat Kalkanı Operasyonu ile DEAŞ, PYD, YPG'ye karşı amansız bir mücadele veriyoruz. Mücadeleyi veren Özgür Suriye Ordusu, biz de onlara destek veriyoruz. Amacımız terörle mücadeledir.
Bölgeden terörün temizlenmesi, kardeş Suriye halkının can ve mal güvenliğinin huzura, esenliğe kavuşması, yıllardır memleketlerini terketmek zorunda kalan tekrar ülkelerine dönmesi öncelikle hedefimizdir. Biz onları zor zamanlarda misafir edeceğiz; ancak ülkelerinde huzur, barış, emniyet sağlandıktan sonra şüphesiz onlar da memleketlerine dönecektir.
Mevcut Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı vatana ihanet dışında yargılanamıyor. Şimdi Cumhurbaşkanı görevi sırasında isnat edilen her suçtan yargılanabilecek, yüzde 66 çoğunlukta.
MHP ile ortak kampanya diye bir şey yok. Onlar ayrı bir kampanya yürütecek biz başka. AK Parti kendisi yapacak
Vatandaşların yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçecek bir kampanya yürüteceğiz. Çatal kazık toprağa girmez. İki başlılık olmaz. 
Değişiklik Cumhurbaşkanı'nın onayına sunuldu. YSK bu hafta açıklayacak