Kahramanmaraşlı işadamı Cengiz Onaran, AK Parti'den Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

 

 

Ak Parti Kahramanmaraş  milletvekilliği adaylığı için ikinci sırada başvuruyu yapan Cengiz Onaran'ın başvurusunu, İl Başkanı Metin Doğan'ın bulunmaması nedeniyle İl başkan yardımcısı seçim işleri birim başkanı Avukat Fırat Görgel aldı. Ekibi ile birlikte partiye giden Cengiz Onaran, başvuru evraklarını İl Yöneticisi Görgel'e teslim ettikten sonra bir açıklama yaptı. "Ak Partimiz bu ülkenin bu toprakların ve bu milletin tarihinin soylu mirasının mirasçısıdır" diyen AK Parti Milletvekili Aday Adayı Cengiz Onarak, öncelikle ahlak ve maneviyata sahip çıkarak geçmişin sadasını geleceğe taşıma misyonundan dolayı kendisini bu davanın bir ferdi olarak gördüğünü söyledi.

 

Dünya üzerinde zulme ve haksızlığa karşı duran güçlü lider ve bir ülke hayalinin vücut bulmuş hali olarak  AK Partiyi gördüğünün  altını çizen AK Parti Aday Adayı Cengiz Onaran "Kendi toplumu ve toplumsal değerleriyle barışık bir devlet anlayışına sahip ve bu anlayışı toplumsal bir sözleşmeye dönüştüren çalışmalarından dolayı kendimi AK Partinin bir neferi olarak görüyorum" dedi. Ülkenin yeniden huzur içinde bir ülkeye dönüştüğünü gördüğünü ifade eden Onaran, şunları kaydetti:

 

"Ülkemde yoksulluğun azaldığını gördüğüm için vatandaşın devlete değil devletin vatandaşa hizmetkar olmaya başladığını gördüğüm için çetelerin ve sorgulanamaz zannedilen gizli ve kirli yapıların sorgulanmaya başlandığını hak ettikleri cezalara muhatap oldukları için ekonomik ve manevi kalkınmayı birlikte yürüttüğü için siyaseti hizmet etmenin yolu olarak gördüğüm için adayım. Üstünlerin hukukuna değil hukukun üstünlüğüne inandığım için AK Partiden adayım. Hakkı gücün üstünde tuttuğu için vatanın bölünmez bütünlüğü için şanlı bayrağımızın dalgalanmaya devam etmesi giderek yükselmesi için adayım."

 

Kendisinin 'Yeni Türkiye' ülküsüne inandığını dile getiren Cengiz Onaran; statükocu,  hantal, bürokratik, elitist, sınırlayıcı, ötekileştirici, bir devlet olgusundan modern, eleştiriye açık, işlevsel hızlı halka inmiş, ön açıcı, yol gösterici kolaylaştırıcı kuşatıcı bir devlet anlayışına geçilmesin Türkiye'nin yenileşmesini yani Yeni Türkiye'yi ifade ettiğini kaydetti. Onaran, şunları söyledi:

 

"Ben Yeni Türkiye'nin içinde Yeni Kahramanmaraş için adayım Dünyanın yeniden kurgulandığı bu zamanda büyük bir devlet olmanın her bireyin katkısıyla mümkün olacağına inanıyorum. Yeni Türkiye inşa edilirken 2023 - 2071 hedefleri için hizmet erlerine düşen vazifeden kendi payıma düşen görevleri yerine getirmek için adayım. Büyüyen Türkiyenin en önemli dinamiklerinden birinin büyüyen Kahramanmaraş olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple kendi şehrimin Bu büyüme sürecinin önemli merkezlerinden biri haline gelmesi için adayım. 

 

Şehrimiz bu güne kadar önemli siyaset adamları yetiştirmiş ve yüce Meclisimize göndermiştir. Ben şehri, Ankara'ya taşımak yerine Ankara'yı şehre taşımak gerektiğini düşündüğüm için adayım. Milli Mücadelenin bayraktarı Kahramanmaraş'ın, milli kalkınmanın da bayraktarı olması gerektiğine inandığım için adayım.  Mevlana Hazretlerinin söylediği gibi şimdi yeni şeyler söylemek için adayım."