CHP'li Şişli belediyesinde geçtiğimiz haftalarda yaşanan istifa şokunun ardından yolsuzluk skandalı çıktı.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün kara kutusu olarak bilinen; belediye iştiraki Kentyol A.Ş. Genel Müdürü Hasnun Bayram, Şişli Belediyesi Basın Danışmanı Şermin Terzi'yle yasak aik yaşadı ve Kentyol A.Ş.'ye yapılan 27 milyon lira bağışı kendi hesabına aktarıp sevgilisiyle Kanada'ya kaçtı.

Terzi, Kanada'ya kızının okulu için gittiğini ve bir daha dönmeyi düşünmediğini belirterek "Hasnun Bey bekar, ben bekarım. Aramızda bir ilişki olur veya olmaz. Bu kimseyi ilgilendirmez. Birlikte gitmemiz de tesadüf veya değil" dedi.

YOLLARI BELEDİYEDE KESİŞTİ

İnönü, Alman vatandaşı olan çocukluk arkadaşı Bayram'ı 30 bin lira maaşla belediye şirketi Kentyol A.Ş.'nin başına getirdi. Eski Hürriyet gazetesi çalışanı Terzi'yi de basın danışmanı olarak görevlendirdi. İddiaya göre, İnönü'nün Kanyon'da kiraladığı dairede görev yapan Terzi'yle Bayram arasında bir süre sonra aşk ilişkisi yaşandı. Bayram, geçen hafta noter kanalıyla istifa dilekçesini belediyeye gönderdi.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde lastik bayiliği yaparken Kentyol A.Ş.'nin başına getirilen İnönü'nün çocukluk arkadaşı Hasnun Bayram ile Şermin Terzi'nin yolları belediyede kesişti. Daha önce birbirlerini tanımayan çiftin arasındaki yakınlaşma aşka dönüştü. Çift, belediye bütçesinden kirası karşılanan Kanyon'daki lüks dairede birlikte yaşadı.

FOTOĞRAF NEDENİYLE KOVULMUŞTU

Eski Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün yıllarca sekreterliğini yapan ardından gazeteciliğe başlayan Şermin Terzi, 13 Kasım 2015'te Hürriyet'te çıkan "13'üncü Cuma Uğursuzluğu" başlıklı haber sonrası işten atılmıştı. Gazetenin internet sitesindeki Kelebek ekinde yayımlanan '13'üncü Cuma Uğursuzluğunun 13 Sebebi' başlıklı haberde; içerikte Leonardo da Vinci'nin 'Son akşam yemeği' tablosuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavuk yerken çekilmiş bir fotoğrafı monte edilmiş, tepkiler üzerine Hürriyet, içeriği yayından kaldırarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilemişti.

(Sabah)