Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Mersin, Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep il başkanları, ilçe başkanları ve milletvekili aday adaylarının katıldığı “Akdeniz Bölge Toplantısı” gerçekleştirildi. 

 

 

 

Toplantıda konuşma yapan BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaplan Kartal, MİT Müsteşarını İmralı’nın atadığını iddia edenlerin olduğunu belirterek, BBP’nin hep bir yerlere kanalize edilmeye çalışıldığını vurguladı. Alperenlik ruhuna sahip oldukları için vatanına sahip çıkmak, milletine sahip çıkmak, devletine sahip çıkmak, mazluma, mağdura sahip çıkmak gerektiğini söyleyen Kaplan, sözlerine şöyle devam etti:

 

 

“Ne yazık ki Türkiye’de bugün bazı basın guruplarında yer alan, hatta bir gazeteci köşe yazarı; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Mit müsteşarını İmralı’daki cinayet şebekesinin atadığı ve onun isteği üzerine geri döndüğü yazılıyor. Hep BBP'yi bir yerlere kanalize etmeye çalıştılar. Gün geldi işte bugünkü iktidarın destekçisi dediler. Sonra gün geldi farklı yapılar içerisinde gösterdiler. Buradan net olarak söylüyorum.

 

 

Değerli arkadaşlar; BBP ve benim şahsımla alakalı diyorum, hiçbir kurumla, hiçbir kişiyle, hiçbir cemaatle bağlantılı değildir. Olmaz da zaten. Böyle bir şey yoktur. Biz Türk İslam davasına inanmış alperenleriz. Hala ülkücü heyecanımız ve alperen ruhumuz devam ediyor. Vatanına sahip çıkmak, milletine sahip çıkmak, devletine sahip çıkmak, mazluma mağdura sahip çıkmak alperenlik ruhu değil midir?”