TBMM'nin 27. Dönem 3. Yasama yılı bugün resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'in 27. Dönem Üçüncü Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda, milletvekillerine hitap etti.

Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar başlıklar şu şekilde:

“Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, TBMM’nin 27’inci dönem 3’üncü yasama senesinin açılışında sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum. Büyük Millet Meclisi’nin açılışından günümüze dek ülkemize hizmet veren bütün milletvekillerimizi saygıyla anıyorum. Hayatta olan milletvekillerinin tamamına sağlık, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

Malazgirt’ten İstiklal savaşımıza, terörle mücadele sürecimize kadar bu toprakların vatanımız olması için mücadele eden kahramanlarımızı minnetle yad ediyorum.

GÜVENLİ BÖLGE AÇIKLAMASI
(Güvenli bölge konusunda) Türkiye’nin kaybedecek tek bir günü daha yoktur. 30 kilometre derinliğindeki güvenli bölgede 2 milyon kişiyi iskan ettirmeyi düşünüyoruz. Projelerimiz hazır. Devlet başkanlarıyla BM’deki ikili görüşmelerde paylaştık. Bölgeyi terör örgütünün işgalinden kurtardıktan sonra uluslararası alacağımız destekle bu projeyi başlatacağız.”