Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanacağını söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanıyor...

Açıklama Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Azerbaycan ve KKTC ziyaretleri dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, konuyla ilgili soruyu "Artık bağlanabilir. Hiç bir manisi yok" şeklinde yanıtladı.

Erdoğan şunları söyledi:

"Bir çift başlılığın olması doğru bir şey değil. Bunu artık bir yoluna koymamız lazım. Gerek Hulusi Akar Paşa’nın gerek ise Yaşar Güler Paşa’nın ve Ümit Dündar Paşa’nın birbirleri ile olan gönül bağları ve birliktelikleri 'şüpheci nazar' ile bakma gibi bir durumu ortadan kaldırmıştır. Sivil- asker gibi bir yaklaşım kalmamıştır, aşılmıştır. Milli Savunma Bakanı ile Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin arasındaki ilişkiler çok daha dayanışmacı olacaktır."

Erdoğan, "Bu konu Avrupa Birliği müktesebatına göre de gerekliydi ancak bugüne kadar bir tatsızlığa fırsat vermeyelim diye pek kurcalamamıştık" dedi. 

"BİR BAŞKAN YARDIMCISI DAHA ATANABİLİR"
Yeni yönetim sisteminde birden fazla başkan yardımcısı atayabileceğinin mesajını veren Erdoğan, "Şu anda bir başkan yardımcısı olarak atadık ama ileride bir ikinci başkan yardımcısı atama durumum da olabilir. Bir mesafe alalım, nerede bir aksama oluyor-olmuyor bakarız. İlerde durumu değerlendirir, gerekli görürsek gerekli adımı atarız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi yönetiminin başına Berat Albayrak'ın getirilmesini de değerlendirdi. 

"Berat Albayrak Bey’in finans sektörü ile hem pratikte hem de teoride geçmişi var" diye konuşan Erdoğan, "Böyle bir geçmişi olmuş bir arkadaşımız olması sebebiyle bu işi çok daha seri derleyip, toparlayacağ ına ve başarıyla yürüteceğine inanıyorum.bu adımla birlikte hazine ve maliye bakanlığı, devlete finans temininde çok daha güçlü bir kaynak oluşturacak" ifadelerini kullandı.

FAİZ VE KUR MESAJI 
Mehmet Şimşek'in kabinede yer almamasına dönük yabancı basında çıkan olumsuz eleştiriler için "Onların yaklaşımlarını umursamıyorum" diyen Erdoğan, faiz ve kurla ilgili önemli mesajlar verdi:

"Birileri bu işi tırm andırmaya çalışsa da, bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum. Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. Ben eminim, sadece devlet bankalarımız  değil, özel bankalarımız da gerektiğinde taşın altına eline koyacaktır. "