Erzincan'da toplu açılış töreninde konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, ''Yakında Erzincan'a yakışır bir stadyumun da temelini atacağız. Hayırlı uğurlu olsun.'' sözlerini kullandı.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Yakında Erzincan'a yakışır bir stadyumun da temelini atacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Bu stadları boşuna yapmıyoruz. Gençlerimiz başarıdan başarıya koşsun diye yapıyoruz. 

Müjdelerimizi birer birer vereceğiz. Stadyumu söyledik. Şehire yakışır güzel bir stadyum yapmaya karar verdik, adımını attık. Hayırlı uğurlu olsun. Bugün yeni yatırımların açılışını yaparak Erzincan'ın değerine değer katacağız. Hastaneler, okullar, spor tesisleri, lojmanlar, enerji santralleri, öğrenci yurtları ve daha birçokları. Artık açılışlara yetişemiyoruz. Her tarafta onlarca yüzlerce eser var. Çareyi toplu açılışta bulduk. Toplam yaklaşık 700 milyonluk bu eseri şehrimize kazandırıyoruz. Hepsi Erzincan için hayırlı uğurlu olsun. 

Geçen sene 16 Nisan'da bir referandum yaptık. Erzincan Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde yüzde 61'le "evet" dedi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yol verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve onun yol arkadaşlarını yalnız bırakmadınız allah sizlerden razı olsun. 16 Nisan aslında kararın verildiği tarihtir. Millet dedi ki artık bu darbe, kumpas, vesayetten bıktık. Artık iktidarı, hükümeti, meclisi ben kendim belirleyeceğim. Hem milletvekillerini seçeceğim hem de türkiyeyi kim yönetecek ona da ben karar vereceğim dediniz. 16 Nisan'da bunun yolunu açtınız. 24 Haziran bu kararın uygulamaya geçeceği tarih, bir işin tamamlanlasıdır.

BENZEMEZLER İTTİFAKI KURDULAR

Biz önce milletim sonra ülkem diyoruz. Benzemezler ittifakı kuruldu biliyorsunuz. Cumhur İttifakı'na karşı kuruldu. Cumhur ittifakının hedefi bellidir. Milletin geleceğidir. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı, iç ve dış emparyal güçlere karşı dik ve kararlı duruştur. Onun için biz ittifakı milletle yapıyoruz. FETÖ'cülerin, bölücülerin can simidi gibi sarıldığı benzemezler ittifakı 24 Haziran'da 13'üncü seçim zaferiyle hüsrana uğrayacaktır. Millet bir kez daha ferasetini gösterecektir.

VATANDAŞLA EL SIKIŞMA DÖNEMİ BAŞLIYOR

AK Parti deyince akla ekonomi, güven, istikrar gelir. Ülkemizin cazibesini daha da arttıracak adımlar atıyoruz. Vatandaşla el sıkışma dönemi başlattık. Konutta bir kampanya başlattık. Hem faiz oranları düşürülüyor hem ödeme planı uzatılıyor tapu harçlarını düşürüyoruz. 

İKİ DEV FABRİKAYI BİRLEŞTİRDİK

Erzurum ve Erzincan Şeker fabrikalarını birleştirdik, daha fazla kapasite ile çalışacak artık bu fabrikalar. Burada çalışan vatandaşlarımızın 6 ay yerine 10 ay çalışmasına yönelik kararı da onayladık.