Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:
 
Çevre yönetimi konusundaki yasal düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Enerji verimliliğini yaygınlaştırmak, yenilenebilir enerji kullanımını artırmak ana hedeflerimizdir. Bugün yenilenebilir enerji kaynakları bakımından son 15 yılda yaptığımız yatırımlarla yüzde 34 oranlarına getirdik. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Günlük plan yapmıyoruz. 20 yıl sonrası için plan yapabilen bir ülke haline geldik. Daha temiz bir çevrede yaşamak tüm vatandaşlarımızın hakkı. Bize düşen atıkları kontrol altına almak. Onları geri dönüşümle tekrar kazanmaktır. İsraf dinimizde haramdır, bu konuda artık daha bilinçli adımlar atıyoruz, sıfır atık projesine başbakanlık olarak destek veriyoruz."

İNŞALLAH CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN'I BİR KEZ DAHA MİLLETİMİZ SEÇECEKTİR
 
Bu sene Ankara'dan başlamak üzere sıfır atık projesi etap etap ülkenin her köşesine yayılacaktır. Atıklar sadece geri dönüşüm yapılmış olmuyor. Aynı zamanda istihdama katkı sağlıyor. Katma değer oluşturarak ülkenin kalkınmasına faydalar sağlıyor. Kaynaklarımızı horca yok etme hakkına sahip değiliz."
 
Ülke olarak çok önemli bir seçime gidiyoruz. Yeni sisteme göre cumhurbaşkanı seçeceğiz, Türkiye'nin içinde bulunduğu bölge için bu seçimlerin önemi daha da arttı. Bölgemize ortaya konulmaya çalışılan bir takım şer planları bozmak için güçlü meclis güçlü liderliğe bugün öncesinden daha fazla ihtiyaç var. İnşallah bu seçimlerde milletimizin desteğiyle güçlü irademizle seçimimizi gerçekleştireceğiz. İnşallah cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı bir kez daha milletimiz seçecektir. 24 Haziran'dan sonra artık yasaları TBMM yapacaktır. Yeni dönemde çevre sorunlarına ve iklim değişikliğine yönelik sorumluluklarımızın olduğunu biliyor vu buna göre yol alıyoruz. Seçim beyannamemize bakılırsa bu zaten görülecektir. 50 milyon vatandaşımızın katı atık ve arıtma hizmetlerinden yararlanıyor. Su havzalarının tamamı koruma altına alınacaktır. Ergene Havzası eylem planında kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz.
 
Tarihten aldığımız ilhamla şehirlerimizi her zaman insanın aynası olarak gördük. Birçok ilde yeni stadyumlar yaptık, yapıyoruz. İstanbul başta olmak üzere marka değeri yüksek şehirlerimizi küresel düzeyde cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Belediye meclislerinin denetim yetkisin artıracağız.
 
İMAR BARIŞI
 
İmar Barışı yasası ile vatandaşlarımızın kangren haline gelmiş bir sorununu da gündemden çıkarıyoruz. 13 milyona yakın hanenin iş yeri, konut gibi büyük bir kitleyi ilgilendiren imarla ilgili bu sorun son yaptığımız düzenlemeyle ortadan kalkmış olacak. Bu bir milat olacak, bir çizgi çekilecek ve bundan sonra bu durumlara müsamaha gösterilmeyecek. Tarihin en büyük imar barışı yasasıyla vatandaşlarımızın devam eden köklü bir sorununu da gündemden çıkarıyoruz.
 
8 Haziran itibariyle imar barışı ile ilgili müracaatlar resmen başlıyor. Cuma gününden itibaren gerek e-devlet kapısından gerekse bulundukları şehrin çevre şehircilik birimlerine müracaat etmek suretiyle bu işlemi yaptıracaklar. Başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. Vatandaşlarımdan talebim, bir an önce müracaatı yapmalarıdır.
 
HIZLI TREN MÜJDESİ
 
İstanbul-Edirne arası hızlı trenin yapımına 1-2 ay içerisinde başlayacağız.