Kaynak, iş adamlarına yaptığı açıklamada ekonomik verilerin arttığından bahsetti. KGF’nin iş dünyasına yaptığı desteğin her geçen gün arttığını belirten Kaynak, 190 Milyar TL değerinde hacim oluşturulduğunu söyledi.

Veysi Kaynak’ın konuşmasından satırbaşları ise şöyle:

“Bankacılık, finans sistemimize ilk yüklemeleri ve ekonominin genel şartlarının dönmesi sağlandı. Esnaflarımıza verilen hibe krediler esnaflarımıza KOBİ'lerin izin verilen diğer mesleklerle. Biz 2017'nin ilk çeyreğine oecd ülkelerin iki misli %5 büyüme ile kapattık. istihdam verilerinin de inanılmaz iyileştirme oldu. Cumhurbaşkanımızın istihdam çağrısı üzerine bir milyon insan bu dönem içerisinde işbaşı yaptı. İhracatımız büyüme trendi içerisinde. Yüzde 9 yılanı ihracatımız büyüdü."

15 TEMMUZ’U EN İYİ İŞ ADAMLARIMIZ BİLECEKTİR
Darbe sona ermiş değil, bir süreç değildir. Ekonomik darbeler, aramıza fitne fücur sokmalarını hepsini bire bir yaşıyoruz. 15 Temmuzdan sonra içinden geçtiğimiz dönemi evreyi en iyi işadamlarımız bileceklerdir. Orada akşamüstü saat 15’de 16’da borsa kapandıktan sonra Londra Borsası kapanış yapmış, döviz kurları üzerindeki manipülasyonları hatırlarsınız. Bizim açılmış kredilerin dondurulduğunu kredi derecelendirme kuruluşları tarafından verilen notların düşürüldüğünü, bütün bunları hatırlıyoruz.

190 MİLYAR TL GİRİŞ OLDU
Olağanüstü hal kararıyla terörle etkin bir şekilde mücadele edilirken, bir yandan alınan ekonomik tedbirler ile 2017’nin ilk çeyreğini yüzde 5 büyüyerek geçiriyoruz. Kredi Garanti fonunun devreye girmesiyle yaklaşık 190 milyar liralık eski parayla 190 katrilyon liralık yeni hacim oluşturuldu. Bunlar özel sektörümüzün kendine sıkıntılarını atlatabilmeleri, ödemeler dengesinin aniden gelen koruyabilmeleri için yapıldı.

OHAL’DEN KİMSE ETKİLENMEDİ
Biz olağanüstü hali, Milli Güvenlik Kurulunda tavsiye kararı çıkartırken ve hükümetten Türkiye Büyük Millet Meclisine teskere sevk ederken; FETÖ'nün terör örgütüne ve milli güvenliğimizi tehdit oluşturan diğer terör örgütlerine karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki aldık. Allah'ın kulu söyleyemez müteşebbisin önü kapanmıştır, ne de özgür siyaset kapanmıştır, ne de sosyal hayata bir müdahale olmuştur. Hiçbir şey olmamıştır. Günlük hayat etkilenmemiştir. Bu arada bir başka önemli hadise ile birlikte yaşadık. Türkiye'nin son 200 yıllık siyasi tarihindeki en önemli değişimlerden dönüşümlerden birine geçmişle beraber gerçekleştirdik. Ona 16 Nisan referandumu ile yaptık. Artık içinde birçok ve sanat vesayet organları barındıran demokrasinin yönetim ve demokrasi karşılığında da tam yürütme organını çıkartacak, bir Cumhurbaşkanı hükümet sistemine geçiş yaptık”

(Haber: Mustafa Kılınç/İsa Aslantaş)