Başbakan Binali Yıldırım Meclis'in tezkere için toplanmasından önce soruları yanıtladı. Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de yapılması planlanan referandumun yanlış olduğunu yönündeki görüşlerini yineleyen Yıldırım, Türkiye olarak dostça uyarıları yaptıklarını söyledi. Yıldırım, tezkereye desteğini açıklayan MHP ve CHP'ye de teşekkür etti.

Bu referandum kararı yanlış bir karardır, bir maceradır. Gerekli uyarıları başından beri dostça, komşu ülke olarak, Türkiye olarak yaptık. Ancak görüyoruz ki bu uyarılar yerini bulmamış. Bu yanlışta ısrar devam ediyor. Bütün dünyanın karşı olduğu, komşularının hiçbirinin istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz.

Ülkemizin güvenliği ve milletimizin refahı için hiçbir maceraya müsamaha göstermeyeceğiz. Bütün insanlarımız müsterih olsun bu mesele Kürt kardeşlerimizin meselesi değildir. Kürt kardeşlerimizin Türkiye ve komşu ülkelerde istikrar içinde yaşaması arzumuzdur. İstemediğimiz şey bir kişinin kulağını tıkamasıdır. Bunun bir bedeli olacaktır. Ama bu bedeli kararı verenler ödeyecektir.