Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya hesabı Twitter'dan Doğu Halep'te geceden bu yana 4500 kişinin tahliye edildiğini, tahliyeyle birlikte şu ana kadar toplamda 12000 sivil,muhalif kontrolündeki bölgeye taşındığını açıkladı.

10 OTOBÜS YOLA ÇIKTI
Suriye'de muhaliflerin kuşatmasında bulunan Hizbullah kontrolündeki Fua ve Kefreya beldelerinden, 10 otobüsten oluşan tahliye konvoyu yola çıktı.

Bu esnada rejim kuşatması altındaki doğu Halep'ten sivillerin İdlib'e nakli sürüyor. 25 otobüs, muhaliflerin kontrolündeki batı Halep'e ulaşırken, 21 otobüs de rejimin Raşidin semtindeki kontrol noktasından geçti.

Türkiye ile Rusya’nın arabulucuğu ve garantörlüğünde dün muhalifler ve rejim ile rejim yanlısı terörist gruplar arasında yeni bir mutabakat gerçekleştirilmişti.

Mutabakata göre, doğu Halep’teki sivil ve muhaliflerin 20 bininin bugün, geri kalanının yarın tahliye edilmesi öngörülüyor.

YARALILAR TÜRKİYE'YE SEVK EDİLDİ
Öte yandan Suriye'de, Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'in doğusundan tahliye edilenler arasında bulunan ağır yaralı sivillerden Hatay'a getirilenlerin sayısı 131 oldu.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Halep'in batısında oluşturulan güvenli bölgeye çıkarıldıktan sonra İdlib'e getirilen yaralılardan durumları ağır olanlar Türkiye'ye sevk ediliyor.

Tahliyelerin başlamasının ardından AFAD koordinasyonunda, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bekletilen 112 Acil Servis ambulanslarına alınarak kentteki hastanelere kaldırılan yaralı sayısı 46'sı çocuk olmak üzere 131'e ulaştı. Yaralılardan 5'i ise yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kente getirilen yaralılardan 57'si il dışındaki hastanelere sevk edildi, 12'si de taburcu oldu.