Bakan Çavuşoğlu, "Erteleme veya durdurma gündemde değil" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, "Türkiye ve ABD arasında görüş alışverişi sürüyor. ABD yapıcı ve iyi niyetliyse teklifimizi kabul eder" değerlendirmesi yaptı.

Çavuşoğlu'nun gündemle ilgili yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

"Yapıcı bir teklifte bulunduk"

-Çalışma grubu olacaksa önşartsız yürütmek isteriz. Buna uzmanlar karar versin. Yapıcı bir teklifte bulunduk, ABD kendisine güveniyorsa kabul etmesi lazım. Ertelemeyi niye biz konuşalım? Bu bitmiş bir anlaşmadır. Bunu konuşmanın zamanı da değil. Önerimiz iyi niyetli ve yapıcıdır.

İdlib'deki gelişmeler

-Bizim tavrımız net, rejimin saldırganlığı durdurulmalı. Gözlem noktalarımıza saldırılar yok. Ama endişelerimiz var.

"Rejimin saldırıları her şeyi berbat edebilir"

-Lavrov ile görüştüm, daha sonra Cumhurbaşkanımız Putin ile 2 gün önce telefonda görüştü. Ben de odadaydım. İdlib konusunda çalışma gruplarımızın bir araya gelmesi konusunda iki lider mutabık kaldılar. Çabalarımızı yoğunlaştırdık. Saldırıların durması lazım. Büyük bir mesafe katetmişken rejimin saldırıları her şeyi berbat edebilir. Saldırılar geliyor gelmiyor diye iddialar var, bunların da masaya konulması lazım.

Rejimin garantörleri İran ve Rusya'dır. Endişelerimiz var elbet, bunların durması gerekiyor. 
FETÖ üyesinin iftara davet edilmesi

-Kırgızistan'da bir FETÖ üyesinin iftara davet edilmesinden sonra Büyükelçimizin verdiği çok normaldir, ben de olsam aynısını yapardım. Doğru tutumundan dolayı tebrik etmek istiyorum. 

BM'ye göre Türkiye kıta sınırlarını bildirmiştir

-Kıbrıs konusunda önemli olan Azerbaycan'ın tutumudur. Doğu Akdeniz'le ilgili daha önce açıklamalar yaptık. Türk halkı ve KKTC'nin hakkını sonuna kadar savunacağız. BM'ye göre Türkiye kıta sınırlarını bildirmiştir.