MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklama ile “Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir.” dedi.

Bahçeli’nin bu açıklaması ile neredeyse eş zamanlı olarak Cumhur İttifakı içerisinden barajın yüzde 7’ye düşürlmesine aykırı bir ses yükseldi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve AK Parti ile MHP’yi eleştirdi.

Cumhur İttifakı kapsamında seçim kanunu ile ilgili yapılan görüşmelerinde parti heyetlerinin iki kere AK Parti heyeti ile bu hususları görüştüğünü belirten Destici, şunları söyledi:

Partimiz buradaki düşüncelerini ve fikirlerini iletti. Biz Büyük Birlik Partisi olarak çok net söylüyoruz; seçimlerde baraj uygulamasını doğru bulmuyoruz ve bunun kaldırılmasını istiyoruz.

Sadece milletvekili seçimleri için değil, yerel seçimlerde de bunun uygulanmamasını istiyoruz.

Siyasi partiler yasası ve seçim kanunu ile ilgili önceliğimiz şu; biz demokratik temsilde adaleti, yönetimde istikrarı ve güçlü meclisi, kendi düşüncelerini mecliste tam olarak ifade edebilen ve buna göre oy kullanabilen milletvekillerinin olduğu bir meclisi ve yönetimi, yerel yönetimleri arzu ediyoruz.