MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener'i MHP'ye dönmeye davet etmişti. İYİ Parti'den bu çağrıya ilk cevap geldi. İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Ümit Dikbayır soysal medya hesabından şu paylaşımda "Biz zaten evimizdeyiz… Başkalarının kuyruğuna takılıp, evin yolunu kaybedenler düşünsün!" paylaşımı yaptı.  İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu da “Bizim bir ev hayalimiz var ama bu Bahçeli'nin bahsettiğiyle aynı ev değil. 83 milyonun huzur içinde yaşadığı bir ev” dedi.

MHP lideri Bahçeli'nin "Sayın Akşener’in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır" sözlerine yönelik İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'ndan çarpıcı açıklamalar geldi. İşte Ağıralioğlu'nun o açıklamaları...

Bizim beraberliğimiz AK Parti ve MHP beraberliği gibi değil

Biz CHP ile beraberliğimizi zaman zaman kamuoyuna tekraren paylaşma ihtiyacı duyarız. Bizim beraberliğimiz AK Parti ve MHP beraberliği gibi değildir. Seçimlerde demokrasiye çeşitlilik sunduk. Ayasofya Camii'ne genel başkanımız gitti diye, siyasi koordinatlarımızı yeniden bulmaya çalışıyor değiliz

İYİ Parti iktidar hedefi olan bir partidir

İYİ Parti iktidar hedefi olan bir partidir. İçinde 83 milyonun huzur bulacağı bir ülke hayalimiz var. 

Dini, mezhebi ne olursa olsun bu topraklara sadakati olan herkesin memleketin birinci sınıf vatandaşı olduğu bir Türkiye hayali kuruyoruz. CHP ile beraberliğimiz katolik nikahı değil, ilkeli bir siyasi beraberlik bizimkisi. Bunun yerel seçimlerde milletimizin teveccühüne mazhar olduğunu görmeseydik, başka bir şey yapardık. 

Herkesin aynı şeyi savunduğu bir parti değiliz

Bizim CHP ile veya bundan sonra oluşacak denklemlerle beraberliklerimiz olabilir. Bizi milletimiz şöyle bilsin, Türkiye'de herkesin aynı şeyi savunduğu bir parti değiliz. Farklılıkları denklik sayan bir partiyiz. 

Cumhur İttifakı kendisine ait siyasal alan çiziyor, bizim de siyasal sorumluluk alanımız var. İYİ Parti tek başına iş başına gelmek için kurulmuş bir parti. Böyle bir sorumluluğu taşıyacağız. Biz Tayyip bey gitsin de ne olursa olsun ittifakı değiliz. 

Siyaset algı yöneterek yapılmaz

Bu memlekette bizim siyasette konuştuğumuz hiçbir şey büyük dertlere derman olamaz. 

Siyaset nihayetinde sadece algı yöneterek yapılan bir iş değildir. Türkiye'de siyaset hakikate hizmetle olur. Bu cümleleri tekzip etmek bile bizim için zuldür. (İYİ Parti'nin kurulması) FETÖ projesi demek, kurulmuş oyuncak demek... AK Parti de Saadet Partisi'nden ayrılıp kuruldu, o zaman ağır ithamlarda bulunuldu, bugünlere kadar geldiler. 

Akşener'in şükür namazı kılması CHP'den ayrılması demek mi?

Biz, iki kişiyken konuştuklarımızı 83 milyonla konuşabilme imkanını siyasi kuvvete dönüştürdük. Böyle mücadele edeceğiz. Kavga ederken, iftira atarken, kabalık ederken bizi asla görmeyecek. 

(Ayasofya'da namaz Millet İttifakı'ndan ayrılık anlamına geliyor mu?) Genel Başkanımız ilk defa namaz kılmıyor. Şükür namazı kılmış olması CHP'den ayrılması anlamına niçin gelsin. Böyle değil ama mevzuyu böyle takdir etmek Devlet beyin takdiri."