MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Antalya kampında konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Yerel yönetim insan hizmetin ikl zeminidir. Demokrasinin kökleşmesi, kurumsallaşması yerel yönetimler sayesinde gerçekleştirilmektedir. İnsanımızla doğrudan temasın ilk yüzü yerel yönetimlerdir.

Birileri dedikodu yapsın, biz işimize bakacağız. Makam tutkusuna kapılıp kişilik ölçülerinden kopmayacağız. Biz bir söylüyorsak bin düşüneceğiz. Hukuk çizgisinden asla savrulmayacağız.

Dünümüz temiz yarınımız emindir. Buna layık olmak boynumuzun borcudur. Belediye haksız kazanç kapısı değildir. Belediye, partizanlık, yağcılık, beleşçilik, bencillik, 5 yıllık saltanat hiç değildir. Geçmişte bu yoldan sapanlar yok olup gitmişlerdir.

ŞAŞKINLIKTAN ŞOKA GİRDİLER

İlkel saldırılara boyun eğmedik. Dedik ki vatan bölünmeyecek, bayrak inmeyecek, ezan susmayacak, Türkiye sonsuza kadar var olacak. Milli bekamız üzerinde oyun oynayanlara sonuna kadar direnç gösterdik. Yapamayacağımızı söylediler. Öyle bir yaptık ki şaşkınlıktan şoka girdiler. Bilmiyorlardı ki küllerimizden yeniden doğarız. Toparlanamaz demişlerdi.

HAKİKATIN IŞIĞINI PERDELEYEMEZLER

31 Mart'ta milletimiz MHP'ye çok önemli bir görev vermiştir. MHP, tuzakları boza boza bugüne gelmiştir. MHP, manşetleri yene yene gelmiştir. Adana Kozan’da hakkımız yenmiştir. Ağrı’da hakkımız gasp edilmiştir. İstanbul Maltepe’de önümüz kesilmiştir. 

Bu başarı milletimizin bize duyduğu güven duygusunun müessir eserliğidir.

31 Mart'ta 1389 belediyenin 987'si Cumhur İttifakı'nın siyasi sorumluluğuna teslim edilmiştir. Belediye başkanlıklarının yüzde 72'si Cumhur İttifakı'nı oluşturan MHP ve AK Parti'nin yönetimine geçmiştir. Samanlıkta iğne arayanlar, çalı gibi yoklayanlar, karanlıktan aydınlığa taş fırlatanlar bu gerçeği örtemezler. Hakikatın ışığını perdeleyemezler.

Belediye sayısını oransal olarak en fazla arttıran parti MHP'dir. Attığımız ok menziline ulaşmıştır. Kara kampanya faillerinin ne servis ettiğine aldırmıyoruz biz millet ve tarih ne diyor ona bakıyoruz.

Cumhur İttifakı 31 Mart'tan zaferden çıkmıştır. 31 Mart'ta sağduyu açık ara öne geçmiştir. Cumhur İttifakı'nın tüm adaylarını tebrik ediyorum.

MHP yarım asırdır siyasetin, zorlu etap ve kulvarlarını aşmasını bilmiştir. 31 Mart seçimlerinden sonra kötü niyet sahipleri daha da gün yüzüne çıkmıştır. Bilhassa partimizin il genel meclisi seçiminde aldığı yüzde 18.81'lik oranı diline dolamışlardır. Halep oradaysa arşın YSK'nın sistemindedir. 18.81, 1881'dir o da Atatürk'ün doğumudur. 

FETÖ'CÜLER İBB SEÇİMİ ÜZERİNDEN GANİMET AVCILIĞINA SOYUNMUŞTUR

Türkiye'yi yöneten parti bellidir, görevinin başındadır. MHP ise denge ve denetleme konusunda sorumluluk üstlenmiştir. Bu çürük yumurta ne haklı yazıp çizmekte bunları söylemektedir.  Bizim ittifakımız konjpnktürel, çıkar ve pazarlığa dayalı değildir. Küresel güçler açıkça Türkiye'nin çevresini kuşatmıştır. FETÖ'cüler İBB seçimi üzerinden ganimet avcılığına soyunmuştur.

Sokaklar karıştırılmak, kaos dinamikleri harekete geçirilmek istenmektedir. Leş avcılarına müsamaha yoktur. Ekrem İmamoğlu, terörist Demirtaş'a methiyeler düzmektedir. 

İSTANBUL'DAKİ SEÇİMLERE ŞAİBE KARIŞMIŞTIR

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı 31 Mart’tan 17 gün sonra mazbatasını almış, görevine şimdilik başlamıştır. Musakka edebiyatından veri tabanı ve altyapıyı kopyalama teşebbüsüne kadar mazbatalı şahıs faaliyetlerini hızlandırmıştır. Ancak olağanüstü itiraz süreci çalışmaktadır. İstanbul’daki seçimlere şaibe karışmıştır. Büyükçekmece ve Maltepe’de gün yüzüne çıkan iddialar yenilir tutulur değildir. En doğru kararı YSK verecektir. Bize göre İstanbul’daki seçimin yenilenmesi mahşeri vicdanı rahatlatacaktır. 17 gün boyunca mazbatayla yatıp kalkan sayın İmamoğlu ve partisi büyük bir yanlışın faili olmuşlardır. Mazbata almakla süreç sonlanmamıştır. Şimdi söz sırası YSK’nındır. Biz millet iradesine elbette bağlıyız. Ancak sandık hilelerine tahammül göstermemizi kimse beklememelidir. Henüz her şey bitmemiştir. Son söz söylenmemiştir.

Bölücü teröristlerin Türkiye – Irak sınırındaki saldırılar sonucunda şehit olan dört kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.