Siyaset ve spor camiasının yakından tanıdığı Mehmet Bağrıaçık, son günlerde Çoşkun Cesur’un yapmış olduğu kazadan dolayı sosyal medyada karşılıklı olarak birazda espiri katarak “Moturum çizildi” ve “Mağdurum” atışması yaşanmaktaydı. Kanal Maraş ekibi olarak Mersin’e gidip hem bu konuda hem de eski bir siyaset adamı olmasından dolayı genç siyasetçilere mesajı olup olmadığını sorduk, ilginç cevaplar aldık.

Bağrıaçık yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şimdi ben önce Çoşkun Cesur’a geçmiş olsun diliyorum. O bizim dostumuz, kardeşimiz. Onun tırnağına zarar gelsin istemeyiz. Ama biz işin içine, acının içine tatlı katalım dedik. Biz Kahramanmaraşlı olduğumuz için mutlaka biberin yanında baklavamızda olur, dondurmamız olur. O acıyı başka tatlılarla tatlılandırmak gerekir. Bizim Çoşkun’la olan samimiyetimiz den dolayı işin içine biraz espiri katalım istedik. O kaza yaptı ama bizimde moturumuz çizildi diye espri yaptık. Yoksa Çoşkun Cesur’un tırnağına taş değsin istemeyiz.

''BURASI MARAŞ ÜRETMEMİZ GEREK GARDAŞ"

Maraş’tan uzaklaştınız, birazda her şeyden elinizi ayağınızı çektiniz, inzivaya mı çekildiniz sorusuna Bağrıaçık şunları söyledi; “Ben artık gençliğimde verdiğim mücadeleyi ve sporu yapamıyorum. Belli bir yaştan sonra insanlar belli bir şeyler yapması gerekiyor. Ülkemin meseleleri konusunda elimden geldiği kadar bir şeyler paylaşmak istiyorum. Bu memleket hepimizin. Ben Kahramanmaraş'ı sevdiğim için, ''Burası Maraş Üretmemiz Gerek Gardaş" sloganımızı da kendi işletmemiz için koyduk. Kahramanmaraş ürettiği zaman Türkiye kazanıyor.

"SİYASETTE BİZANS OYUNLARI OYNAMAYA GEREK YOK"
Bizim ticarette de, siyasette de, sporda da farklı pencerelerden bakamadığımız için hep birbirimizi taklit ederek, hep birbirimizin önünü keserek hep bir şeyler yaparak bir şeyler yapmak istiyoruz, bu yanlış bir şeydir. Ama Kahramanmaraş'ta bu çok fazla. Yani çekememezlik, başka insanları kıskanma... Ben genç siyasetçilere çok okumalarını, çok görmelerini ve bir hedef koymalarını tavsiye ederim. İnandıkları fikirleri doğru olarak savunabilmeleri... Siyaset yapan bir insanın bir defa ekonomi ve bazı özgürlüklerin elinde olması gerekiyor. Dürüstlük prensibinden ayrılmaması gerekiyor. Bizim hepimizin "Vatan Millet Sakarya" mefkûresindeki ahlaklı nesillerden biri olmamız gerekir. Bu tip insanlar zamanını da buna ayırırsa siyaset bir gelir ve geçim kaynağı olursa olmaz. Bunu bir amaç ve hedefler içinde hizmeti olmalı. Ülkesi için hizmet olarak görürse bunun çeşitli kademeleri vardır. Siyasi partiler ve belediyelerde ve meclis üyelikleri gibi yerlerde olur. Ama ille de bir kademeye gelmesi için başkalarının ayağını basmaya veya buna benzer Bizans oyunları oynamaya gerek yok.

Kahramanmaraş'ta da belli bir insanların yerine artık genç nesillerinde görev almaları gerek. Yani genç nesillerin hazırlanmaları gerek, ama onların yetiştirilmesi için bir arena olması lazım. Mesela, bir insanın belediye başkanlığının hedeflemesi için önce belediye meclis üyeliği gerekiyor."