TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bedelli askerlik, sağlık  çalışanlarına yıpranma payı, tabip ve diş hekimi emeklilerine ek ödeme gibi  düzenlemeleri içeren "torba teklif"i görüşmek üzere toplandı. 

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında  toplanan komisyonda, teklif sahibi olarak AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş  hazır bulunuyor.

Torba teklif ile uluslararası sektör dinamiklerine uyum sağlanması ve  yasa dışı alanlarda oynanan bahislerin yasal zemine çekilmesi de amaçlanıyor.

AK PARTİ'DEN 21 GÜN TEKLİFİ

Bedelli askerlikle ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıklamalarda bulundu. Muş, bedelli askerlik süresinin 21 gün olması için teklifte bulunacaklarını söyledi. Muş şunları söyledi:

"Bedelli askerlik konusunda 3 kriter söz konusu. 25 yaş, 28 günlük temel eğitim ve 15 bin lira bedel. Kamuoyu ve siyasetteki tartışmalar ile TSK’nın gelecekle alakalı planlaması çerçevesinde, 28 günlük temel askerlikle ilgili teklifimiz bugün görüşülmekte. Biz teklifin 21 gün olarak revize edilmesi konusunda komisyona öneride bulunacağız.

Teklif hazırlanırken tüm kesimlerin görüş, beklenti ve talepleri dikkate alınmıştır. Bir grubun görüşleri dikkate alınarak hazırlanan bir teklif değildir ve bugün komisyona 21 gün olarak yeni bir teklif sunmuş olacağız.

Teklifle ilgili çalışmalara son halini TBMM verir. Müzakerelerde bizim teklifimiz, 28 günün 21 gün şeklinde yeni bir teklif olarak sunulmasıdır. Takdir miletvekillerinindir. Bedel ve yaşta bir değişiklik olmayacak; 25 yaş ve 15 bin lira..."

Kaynak: Milliyet